Kommentator: Holst graver sig ned i et dybt hul

Forsvarsminister Carl Holst (V) risikerer næppe sin ministerpost, men sagen om kommunikationsmedarbejderen i Region Syddanmark, som ifølge flere oplysninger også var personlig assistent for Carl Holst, da han som regionspolitiker forsøgte at blive valgt til Folketinget, kan koste ham gennemslagskraft. Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.
Foto: Claus Bech/Scanpix Denmark

Kommentator: Holst graver sig ned i et dybt hul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carl Holsts image har lidt nok et knæk, efter han er blevet beskyldt for at bruge en regionalt ansat under sin valgkamp. Han kan ikke klare flere dårlige sager, siger politisk kommentator.

Han er blevet kritiseret for at tage imod et klækkeligt eftervederlag, da han byttede posten som regionsrådsformand ud med jobbet som forsvarsminister.

Han kom også i modvind, da han var for langsom til at udtale sig om de nedslidte kampfly på grund af sin sommerferie.

Nu lægger endnu en sag sig i slipstrømmen af dårlige sager for Carl Holst (V), og det begynder at se kritisk ud, vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

- Det er dybt belastende

Denne gang beskyldes Carl Holst for at have brugt en ansat i Region Syddanmark under sin egen personlige valgkamp, hvilket ifølge eksperter er i strid med reglerne.

- Det er klart, at det er dybt belastende for Carl Holst, når eksperter i forvaltning går ud og siger, at han har begået klokkeklare fejl, og at han rent faktisk har haft en regionsansat medarbejder til at arbejde for sig i en valgkamp. Det er jo en medarbejder, der har været betalt af skatteydernes penge, siger Thomas Larsen.

Den pågældende medarbejder, Christian Ingemann Nielsen, var ansat som kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark i perioden fra august 2014 til juni 2015, men flere medier har de seneste dage berettet om, hvordan han sideløbende udførte politisk arbejde for Carl Holst under valgkampen i juni.

- Der kommer hele tiden eksempler

Carl Holst selv understreger, at Christian Ingemann Nielsen ikke har ført valgkamp for ham, og at han blot har holdt styr på hans kalender og har hjulpet med interviewaftaler og andre praktiske opgaver. Men det er siden kommet frem, at Ingemann angiveligt også har skrevet debatindlæg for Holst.

Derfor er det endnu mere problematisk, at Carl Holst har valgt at stå fast på, at Ingemann ikke har været involveret i hans valgkamp, mener Thomas Larsen.

- Der kommer hele tiden eksempler frem om, at medarbejderen har været langt mere engageret og involveret i Carl Holsts kampagne. Og dermed står Holst selvfølgelig tilbage med nogle forklaringer, der ser flossede ud, og det vil gøre, at hans position i offentligheden vil blive yderligere svækket. Det ser ud som om, at han graver sig ned i et dybt hul, siger den politiske kommentator.

Kan koste gennemslagskraft

Carl Holsts turbulente start som minister har i forvejen ført til, at hans omdømme har lidt et slemt knæk, og han er nu i en position, hvor han ikke kan tåle, at flere dårlige sager bliver gravet frem, vurderer Thomas Larsen.

- Jeg tror ikke, at han vil blive fyret som minister overhovedet, men hans gennemslagskraft - både på Christiansborg men også over for vælgerne - vil jo til sidst blive reduceret til det rene ingenting, siger han.

Kommentator: Holst graver sig ned i et dybt hul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce