Kommentator: Det er småt med julefred i blå blok

Kristian Thulesen Dahl (DF) langer ud efter finansminister Kristian Jensen (V).

Kommentator: Det er småt med julefred i blå blok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kristian Thulesen Dahls (DF) kritik af Kristian Jensen udstiller problemerne i blå blok, mener Hans Engell.

Der er ikke meget julefred og fredsaftale i luften i blå blok efter en kaotisk december.

Det minder mere om en kort våbenhvile, inden parterne igen skyder på hinanden i januar.

Sådan vurderer politisk kommentator Hans Engell situationen mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

I fredagens udgave af Berlingske giver DF-formand Kristian Thulesen Dahl finansminister Kristian Jensen (V) en del af skylden for et tumultarisk forløb i forhandlingerne om finanslov, skat og udlændinge.

- Kristian Thulesen Dahl er grundirriteret på regeringen, og han vil trække linjen hårdt op, siger Hans Engell.

DF kræver yderligere udlændingestramninger for overhovedet at ville indgå en skatteaftale med regeringen. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har udtalt, at han ikke forstår koblingen mellem skat og udlændinge.

- Det er en direkte krigserklæring mod DF. Regeringen trækker kanten hårdt op til DF. Thulesen Dahl gør det samme den anden vej, siger Engell.

Ifølge Thulesen Dahl var det Kristian Jensens manglende erfaring med at forhandle med støttepartiet, som var skyld i et rodet forløb, som endte med, at forhandlingerne om skat og udlændinge måtte udskydes.

I Deadline på DR2 blev Kristian Jensen torsdag aften foreholdt kritikken fra DF. Kristian Jensen tog kritikken til efterretning. Og han regnede med at lave gode aftaler med DF i 2018.

Regeringen ønskede at lukke aftaler om finanslov, skat og udlændinge på samme tid i år. Det var ikke en mulighed, mente DF, som fik held med at adskille de tre forhandlinger.

Efterfølgende blev regeringen og DF enige om en finanslov for 2018. Men nærmest i samme sekund annoncerede regeringspartiet Liberal Alliance, at "de største skattelettelser i mands minde" ville falde på plads inden jul.

Det forstod DF ikke noget af. Og LA truede med ikke at stemme for finansloven, hvis ikke en skatteaftale var på plads inden jul.

I tirsdags droppede LA truslen. Finansloven vedtages fredag i Folketinget, mens forhandlingerne om skat og udlændinge genoptages i januar.

- Regeringen og DF forlader året i en langt dårligere stemning end ved årets begyndelse. Det er et skidt signal for de politiske forhandlinger, som venter forude, siger Hans Engell.

Kommentator: Det er småt med julefred i blå blok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce