Louise Antonsen og hendes veninde søgte bredt og intenst efter bolig i Odense, efter de fik at vide, at de var kommet ind på SDU. Det gav pote efter blot en uge.

Det kom som en overraskelse, men blot en lille uge efter, at Louise Antonsen og hendes veninde havde sat alle sejl ind på at finde en bolig i Odense, stod de med en lejekontrakt i hånden, som nogenlunde matchede deres sparsomme krav.

- Det gik faktisk rigtig nemt, i forhold til hvad jeg havde forventet, fortæller 21-årige Louise Antonsen fra Vejle, som om få uger starter på Idræt og Sundhed på SDU i Odense.

- Selvfølgelig har vi været heldige, men mit indtryk er, at det ikke nødvendigvis er så svært at finde bolig i Odense, som det nogle gange gøres til. Så længe man er villig til at gå på kompromis og søger så meget som muligt, tænker jeg, at det nok skal gå.

Må gå på kompromis

Da Louise Antonsen og hendes kommende sambo ligesom 5400 andre kommende studerende på SDU natten til 28. juli fik gode nyheder, gik de straks i gang med boligjagten.

- Vi søgte alt. På boligportalen, boligsurf, akutbolig, facebookopslag- og grupper, kollegier og skrev os op til tag-over-hovedet-garantien. Heldigvis gik det hurtigt, siger Louise Antonsen, som har tilbragt de sidste fem uger i Odense med at læse fysik op på b-niveau.

- Jeg skal til eksamen på tirsdag, hvor jeg skal bestå for at kunne starte på min uddannelse. Så det er ret nervepirrende, nu når vi har betalt depositum og underskrevet lejekontrakten, siger Louise Antonsen og tilføjer:

- Selvom der er risiko for, at jeg dumper, tænker jeg, det er vilkårene, når der er rift om boligerne. Man skal reagere hurtigt, hvis man vil have noget at bo i. Hvis jeg først var begyndt at søge fra på tirsdag, tror jeg ikke på, at jeg ville have haft en chance for at finde noget inden studiestart.

Billigere end i andre byer

Skrækscenarier, hvad angår bolig og mangel på samme, har den kommende studerende hørt rigeligt af.

- Jeg har en veninde, der læser i København, som inden for det seneste år har boet fem forskellige steder, fordi hun ikke kan finde noget fast, siger Louise Antonsen, som - sammenlignet med Aarhus, København og Roskilde - ser fordele i Odense, hvad angår bolig.

- Forskellen i prisniveauet har overrasket mig. Mens jeg læser fysik op, bor jeg på en venindes kollegieværelse i Odense. Det er 30 m2, men alligevel billigere end for en af mine andre veninder, der bor på et kollegieværelse på 17 m2 i Roskilde. Vi får 65 m2 til omkring 3000 kroner hver efter boligstøtte, og det, tænker jeg, er meget godt.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Få uger til studiestart: 900 kommende studerende venter i akut boligkø

Få uger til studiestart: 900 kommende studerende venter i akut boligkø

Anden ansøgningsrunde til videregående uddannelser: Over 1000 har søgt på ny

Anden ansøgningsrunde til videregående uddannelser: Over 1000 har søgt på ny