Komite køber bil til korrupt politimand


Komite køber bil til korrupt politimand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Burmakomitéen anklages i to revisionsrapporter for at have misbrugt danske skattekroner til blandt andet bestikkelse og indkøb af farlig og nytteløs medicin.

Den Danske Burma Komite bruger danske skattekroner på bestikkelse af embedsmænd, korrupte samarbejdspartnere samt indkøb af spiritus og en bil til thailandske politifolk.

Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af to hemmeligstemplede revisionsrapporter, som avisen er i besiddelse af.

Samtidig står Burmakomiteen - hvis medlemmer blandt andre tæller LO, Folkekirkens Nødhjælp, Socialdemokraterne og Dansk Sygeplejeråd - bag indkøb af farlig og nyttesløs medicin til overpriser, som derefter sendes ind over den thailandske grænse til fattige burmesere.

Rapporterne er skrevet i oktober og november 2009 for den danske ambassade i Thailand. Deres indhold sår alvorlig mistillid til Burmakomitéens program for "national forsoning og demokrati", som har modtaget cirka 45 millioner kroner fra Udenrigsministeriet siden 2003.

- Der er adskillige tegn på korruption og svindel. Rapporterne viser, at der ikke er megen kontrol med midlerne fra Udenrigsministeriet. Der er rige muligheder for svindel, siger lektor ved CBS Kim Klarskov Jeppesen, ekspert i revision og besvigelser, til Ekstra Bladet.

Udenrigsministeriet tager sagen meget alvorligt og har sat en ansøgning på 25 millioner kroner fra Burmakomiteen i bero.

Organisationens generalsekretær Anette Berentzen afviser stort set alle kritikpunkter i de to revisionsrapporter.

Komite køber bil til korrupt politimand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce