Kolonihavekrigen fortsætter


Kolonihavekrigen fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolonihaver med havudsigt i Dragør vil ikke længere være medlem af Kolonihaveforbundet.

En af Danmarks skønnest beliggende kolonihaveforeninger vil ikke længere være medlem af Kolonihaveforbundet. Men Kolonihaveforbundet vil ikke give slip, og derfor skal landsretten nu afgøre striden.

Fredag behandler retten sagen, der er principiel, fordi Kolonihaveforbundets vedtægter giver mulighed for, at en forening kan melde sig ud af forbundet.

I bund og grund handler sagen om, hvad en kolonihave må koste.

- Det er grotesk, at en forening, der melder sig ud lige efter bogen, får et nej af den forening, som selv har lavet reglerne. I Danmark har vi foreningsfrihed, men vi har også ret til at melde os ud, siger Preben Dickow, der fører sagen for Søndergården.

Haveforeningen A/H Søndergården ligger i Dragør lige ned til vandet. Husene er meget eftertragtede og efterspurgte. Men fordi foreningen er medlem af Kolonihaveforbundet, er det forbundet, der fastsætter vurderingsreglerne, og de ligger langt under markedsprisen. Og det mener sekretariatsleder i Kolonihaveforbundet Mads Kofod er den egentlige forklaring på, at Dragørforeningen ikke vil være medlem.

Kolonihavekrigen fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce