Af Ivar Juel Nordentoft

ijn@fyens.dk

Brintbomber, usynlige kampfly, krydsermissiler og andre skræmmende indretninger er for intet at regne mod det nye våben, som den amerikanske hær kan true sine fjender med:

Den usårlige burger og menuen, man tisser sig til.

Burgeren, grillkyllingen eller pizzaen - den er blevet tæppebombet for bakterier, så den i sin superpakning kan holde sig i lommen på en soldat i tre år. Hvis man ellers skulle være så uheldig at blive sendt i krig så længe uden at have adgang til kantine eller eget køkken.

At æde alle bakterier ud af maden på forhånd, kan ikke imponere. Amerikanere kan jo alt.

Konserves og vakuumpakkede færdigretter har det med at fylde alt for meget. En velvoksen amerikaner drager i felten med MRE-rationer (Meal Ready to Eat), som på døgnbasis er beregnet til at veje cirka 3,5 kilo. Det meste er vand.

Hydration Technology i staten Oregon har udviklet en tørration i specialpakning, hvor de godt tre kilo er skrumpet til 0,4 kilo. Er man sulten, er det blot at lyne ned, tisse maden varm og lækker til 37 grader og labbe i sig.

Et osmosefilter tillader kun vandmolekyle på max 0,5 nanometer at passere - ind i maden.

Hænderne op og bukserne ned har fået en ny betydning.

De nye våbenarter bliver standardudrustning i den amerikanske hær i løbet af efteråret.