Kokain, skunk, amfetamin og skydevåben: Fynboer er blandt ni tiltalte i omfattende narkosag

Tre fynboer er sammen med fem andre mænd tiltalt i en stor sag ved Retten i Frederiksberg om kokain, amfetamin, skunk og ulovlige våben. Foto: Scanpix/Nima Stock

Kokain, skunk, amfetamin og skydevåben: Fynboer er blandt ni tiltalte i omfattende narkosag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To fynboer og en langelænder er blandt de ni mænd, der den kommende tid sidder på anklagebænken i Retten på Frederiksberg i den omfattende Operation Baresso-sag om indsmugling, produktion og salg af store mængder narkotika.

Tirsdag begyndte en omfattende narkosag ved Retten på Frederiksberg, hvor ni mænd er tiltalt for indsmugling, produktion og salg af usædvanligt store mængder narkotika på Fyn og i København.

Blandt de ni tiltalte er en 30-årig mand fra Kværndrup, en 35-årig mand fra Langeland og en 48-årig mand fra Svendborg. Den ene af mændene er for år tilbage blevet straffet med en hård fængselsstraf i en stor narkosag, men da der er nedlagt navneforbud for alle tiltalte, kan Fyens.dk ikke komme nærmere ind på detaljerne i den sag.

Ikke alle ni er tiltalt for alle forbrydelserne i det 13 sider lange anklageskrift, som Fyens.dk har fået aktindsigt i. Men svendborgenseren og langelænderen har ifølge politiet været involveret i flere af de mest alvorlige forhold.

(artiklen fortsætter under grafikken)

Operation Baresso

Blandt andet skal mændene have været med til at fremstille i alt 51 kilo amfetamin på en adresse i København og hos den 35-årige på Langeland, ligesom begge er tiltalt for at have været med til at planlægge indsmuglingen af 210 kilo skunk, som blandt andet blev opbevaret på den langelandske adresse.

De to er desuden tiltalt for sammen med to andre at have indsmuglet og besiddet mindst 800 gram kokain, hvoraf 623 gram skal være blevet solgt videre af den 35-årige fra Langeland og den 48-årige fra Svendborg. Noget af kokainen blev som skunken og amfetaminen også opbevaret på den 35-åriges bopæl på Langeland.

En del af den storstilede narkohandel gik i vasken, da politiet den 28. april 2017 slog til i en større, koordineret aktion og anholdt de ni mænd på forskellige adresser i Danmark. Det er uvist, hvor længe handlen skal have stået på, inden anholdelserne.

Sagen har hos politiet fået navnet Operation Baresso, men anklager Sannie Pilebo ikke har villet uddybe årsagen. Hun understreger dog over for Ritzau, at kæden af kaffebarer med samme navn intet har med sagen at gøre - og heller ikke har været under mistanke.

Ulovligt våbenlager

Af anklageskriftet fremgår det, at politiet fandt et større lager af våben under ransagsagningen af den 35-årige mands hjem på Langeland. Han er tiltalt for at have været i besiddelse af en lang række våben under særligt skærpende omstændigheder.

På hans adresse fandt politiet blandt andet et halvautomatisk jagtgevær, et oversavet haglgevær, en afkortet salonriffel og forskellig ammunition - herunder et magasin til en militær-riffel. Desuden fandt man 6,5 gram amfetamin, 9,8 gram hash, 173 gram skunk, 11 gram brun heroin og endelig 130,6 gram lyserød amfetamin.

Også hos sagens andre tiltalte er der blevet fundet våben. Heriblandt en totenschlæger, to peberspray, en foldekniv og en springkniv.

Den 30-årige fra Kværndrup har ifølge anklagerne kun været indblandet i en mindre del af amfetamin-foretagendet, men er desuden tiltalt for hæleri og for et indbrud i en villa i Årslev, hvor der blandt andet blev stjålet et pengeskab og en møntsamling med en værdi på over 42.000 kroner.

Der er sat 23 dage af til retssagen, som forventes at være afgjort i midten af maj.

Kokain, skunk, amfetamin og skydevåben: Fynboer er blandt ni tiltalte i omfattende narkosag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce