Kørte for tæt på: I tre år måtte chauffør vente på dom


Kørte for tæt på: I tre år måtte chauffør vente på dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byret i Glostrup har plaget lastvognschauffør med ekstra straf, mener hans forsvarer. Ventetiden var urimelig.

På grund af en stor pukkel af sager i retsvæsnet har en lastvognschauffør i mere end tre år ikke vidst, om han kunne blive i sit erhverv eller ej.

- Han har været udsat for en ekstra straf, mener chaufførens forsvarer.

- Det tager hårdt på psyken at skulle gå og vente uden at vide, om man er købt eller solgt, siger advokat Andreas Christensen.

Det var i sommeren 2009, at en færdselsbetjent noterede chaufførens forseelse på Holbækmotorvejen i Høje Taastrup Kommune.

Chaufføren kørte med en sættevogn læsset med sten, men han kom for tæt på en tankvogn. Afstanden var under fem meter.

I juli 2009 modtog Retten i Glostrup sagen, men først efter tre år - i juni 2012 - kunne en dommer tage stilling til episoden.

Resultatet var en bøde, men den alvorligste del af sanktionen var, at han blev frakendt kørekortet ubetinget i seks måneder. Det skyldes, at han som bilist i en personbil tidligere har fået en betinget frakendelse.

Han ankede til Østre Landsret, der netop har kritiseret, at den 30-årige har skullet vente i så lang tid.

Sagen er helt ukompliceret, og sagsbehandlingstiden i Glostrup overstiger i "væsentligt omfang" det rimelige, fastslår landsdommerne.

Derfor slipper chaufføren for at betale udgiften til sin forsvarer, og bøden på 1500 kroner slår retten også en streg over. Men han undgår ikke at miste kortet.

- Min klient har kørt lastvogn i næsten 10 år, først som udsendt i Irak. Og nu mister han sit arbejde, efter at have haft et sværd hængende over hovedet i alt for lang tid, konstaterer advokat Andreas Christensen.

Angiveligt har ventetiden taget hårdt på chaufføren. Men forsvarerens appel til landsretten om at mildne den ubetingede frakendelse af kørekortet har altså været forgæves.

Problemet hænger sammen med en stor ophobning af sager i Retten i Glostrup for nogle år siden.

Alene i 2011 fik det den konsekvens, at cirka 20 personer på grund af urimelig ventetid fik en mildere dom, har retspræsident Lisbeth Larsen tidligere oplyst til Ritzau.

Nu skulle det fungere bedre. Sidste år var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid således 53 dage i en straffesag uden domsmænd.

Kørte for tæt på: I tre år måtte chauffør vente på dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce