Kørt ud på et sidespor: Keld Bordinggaard i infight om fodboldcenter i Odense

Keld Bordinggaard føler sig kørt ud på et sidespor i projekt National Football Center Denmark (NFCD), men det har han ikke tænkt sig at finde sig i. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kørt ud på et sidespor: Keld Bordinggaard i infight om fodboldcenter i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Keld Bordinggaard er modvilligt blevet hægtet af et projekt om et nationalt fodboldcenter i Odense - et projekt, han selv har fået ideen til.

Det skriver Jyllands-Posten og DR Fyn, som har fået akt-indsigt i sagen og striden, der kører mellem DBU, Divisionsforeningen, Syddansk Universitet (SDU) og Odense Kommune.

National Football Center Denmark (NFCD) skal efter planen ligge tæt på SDU og samle både u-landshold, kvindelandsholdet og fodboldforskning. Prisen er 200 millioner kroner, men i dag strides Keld Bordinggaard og de øvrige parter om, hvem der oprindeligt har fået ideen.

- Det kan ikke bestrides, at jeg er ophavsmand og initiativtager til projektet. At jeg er omdrejningspunkt i udviklingen af det. Det kan heller ikke bestrides, at de øvrige parter synes godt om projektet, for de har allerede taget det til sig, og det kan heller ikke bestrides, at jeg skal honoreres for mere end konsulentarbejde. Det skriver SDU selv i interne mails. Det, vi er uenige om, er hvordan dette skal afsluttes til alles tilfredshed, siger Keld Bordinggaard til Jyllands-Posten.

- Denne sag fiser ikke bare ud

Keld Borddingaard kan fremlægge mails fra 2013, sendt til Jørgen Povlsen, der er leder af Institut for Idræt og Biomekanik på SDU, hvori Bordinggaard fortæller om sin ide og i øvrigt beder Jørgen Povlsen om at gå stille med dørene. Jørgen Povlsen anerkender i opfølgende mails, at Bordinggard har fået ideen.

Indtil 2016 kører samarbejdet fint, men i august 2016 opstår der alligevel tvivl om, hvem der er ophavsmand til centeret.

Det sker på et møde mellem Keld Bordinggaard, Jørgen Povlsen og SDUs rektor Henrik Dam. Efterfølgende ønsker Bordinggaard en formel samarbejdsaftale, men det får han ikke, og siden har striden udviklet sig til, at den tidligere U-21-landstræner er kørt ud på et sidespor og ikke optræder i det prospekt, der er lavet om NFCD.

Keld Bordinggard har fået tilbudt 100.000 kroner for konsulentarbejde, men har afslået. Jørgen Povlsen, SDU, mener ifølge Jyllands-Posten, at Bordinggaard er udtrådt af projektet, fordi han ikke har villet underskrive en konsulentkontrakt.

Keld Bordinggaard er i færd med at undersøge, hvad han skal gøre og forsikrer, at han ikke har tænkt sig at slå op i banen:

- Denne sag fiser ikke bare ud, siger han til Jyllands-Posten.

Kørt ud på et sidespor: Keld Bordinggaard i infight om fodboldcenter i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce