Kørselsafgifter sat i bero


Kørselsafgifter sat i bero

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen har udskudt et lovforslag om grønne kørselsafgifter. S og SF mener, det får alvorlige konsekvenser for CO2-udledningen og den kollektive trafik.

De danske bilister slipper på ubestemt tid for at skulle betale kørselsafgifter. Regeringen har udskudt et ellers planlagt lovforslag, som skulle bane vejen for en kørselsafgift for privatbiler fra 2015, mod at registreringsafgiften ved køb af nye biler blev halveret. Det skriver berlingske.dk.

Årsagen er, at Holland har udsat et landsdækkende, intelligent system for kilometerafgifter for personbiler indtil 2018. Og før et velfungerende system er på plads i Holland, bliver der ikke gennemført en vidtgående og kompliceret omlægning af bilafgifterne i Danmark.

- Det er bedre at holde fast i ambitionsniveauet end i datoen. Det har vist sig, at det teknisk er mere kompliceret at udvikle et system, der kan skelne mellem CO2-udledning, forurening, trængsel og alternative køreruter. Og det er elementer, vi gerne vil have med, så der virkelig bliver tale om kloge afgifter, siger skatteminister Kristian Jensen (V).

S og SF kalder udsættelsen for brud på det grønne trafikforlig, der blev indgået for et år siden. Og begge partier forlanger, at der gennemføres en midlertidig ordning med bompenge i København og andre storbyer samt afgifter for at køre på motorveje og større hovedlandeveje.

Kørselsafgifter sat i bero

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce