Unge piger er ifølge flere kørelærere parat til at prostituere sig selv for at modtage gratis køreundevisning. Jyllands-Posten har talt med i alt 12 kørelærere fra hele landet, og fire havde oplevet at blive tilbudt sex i forbindelse med deres arbejde, mens to ikke ønskede at tale om sagen.

- Det er typisk unge studiner eller enlige mødre, som ikke kan få pengene til at slå til på grund af dårlige køreegenskaber. Og så er det, at eleven bliver desperat og får den tanke, at de måske kan tilbyde lidt sex og til gengæld opnå gratis undervisning, siger Bjarne de Dahl, der har arbejdet i branchen gennem 25 år og ifølge eget udsagn er blevet antastet 15 til 20 gange.

En 29-årig kollega fra Århus, der har været i branchen i halvandet år og ønsker at være anonym, har allerede oplevet to tilbud.

- Begge situationer opstod, da de unge piger skulle til at afdrage på deres køretimer. Samtalen blev langsomt drejet over på, om de ikke kunne få lov til betale i naturalier i stedet, fortæller den 29-årige kørelærer. Han betegner oplevelserne som ubehagelige.