Kødklister blander svin i oksekød

Enzymet thrombin, som kan binde mindre kødstykker sammen til nye store stykker, er godkendt i EU.
Foto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO

Kødklister blander svin i oksekød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU's godkendelse af kødklister åbner op for en sammenblanding af kød og blod fra forskellige dyr. Det vækker bekymring i Forbrugerrådet og oppositionen.

Danske forbrugere kan nu blive udsat for restklumper af oksekød klistret sammen af svineblod.

Det sker, efter at brugen af enzymet thrombin - bedre kendt som kødklister - i mandags blev vedtaget i EU. Med godkendelsen åbnes der op for, at thrombin, der primært udtrækkes fra okse- og svineblod, frit kan bruges i kød fra andre dyr end det, kødklisteret stammer fra. Det skriver Politiken.

- Som lovgivningen ser ud nu, ligger der ikke noget til hinder for, at thrombin fra svineblod benyttes til at binde oksekød, fastslår biokemiker i Fødevarestyrelsen Birgit Bønsager til avisen.

Sammenblandingen af kød og blod fra forskellige dyr vækker bekymring i Forbrugerrådet:

- Når man køber oksekød, skal man kunne gå ud fra, at det er okse. Og når man køber svinekød, skal man kunne gå ud fra, at det er svin, siger koordinator i Forbrugerrådet Sofie Krogh Holm. Hun understreger, at Forbrugerrådet ønsker et totalt forbud mod kødklister.

- Der er mange problemer forbundet med thrombin, og det her er endnu et, siger hun til Politiken.

Socialdemokraternes forbrugerordfører, Benny Engelbrecht, kalder situationen grotesk og mener ikke, at regeringen har gjort sit arbejde godt nok. Sammen med forbrugerordførerne fra De Radikale og SF går Benny Engelbrecht nu til fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) for at få stoppet sammenblandingen kød og blod fra forskellige dyr.

Kødklister blander svin i oksekød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce