Københavns politi hædret for at forebygge kriminalitet


Københavns politi hædret for at forebygge kriminalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Justitsministeren kårer Københavns Politi til danmarksmester i at forebygge kriminalitet i nattelivet

Københavns Politi blev tirsdag kåret til danmarksmester i at forebygge kriminalitet.

Det skete på den kriminalpræventive dag i Vejle, hvor justitsminister Morten Bødskov (S) overrakte Den Kriminalpræventive Pris 2013 til politiet i hovedstaden for projektet Tryg By Hafnia-patruljer.

Projektet skal forhindre vold og kriminalitet i bylivet, ikke mindst i nattelivet, og det går ud på, at politiet er massivt til stede der, hvor statistikken viser, at risikoen for vold, overfald og tyveri er størst.

- Det skal være trygt at færdes i vores hovedstad på alle tidspunkter af døgnet, fastslog Morten Bødskov og roste Københavns Politi for den store indsats for at være til stede i gadebilledet og i nattelivet.

Politiets Tryg By Hafnia-patruljer består typisk af 20 politifolk fordelt på uniformerede betjente til fods, ridende politi, efterforskere og motorcykelbetjente.

På de nætter, hvor patruljer har været ude på de nøje udvalgte steder, de såkaldte hotspots, er der typisk blevet anmeldt knap 40 procent færre voldsepisoder, oplyser politiet.

Projektet er en bekostelig affære, men de øgede udgifter hos politiet opvejes blandt andet af sparede udgifter i retsvæsnet.

- Ved at nedbringe volden sparer man også ofrene for skader, tabt arbejdsfortjeneste og utryghed. Og man sparer gerningsmændene for de konsekvenser, det ville have haft for deres liv, siger politikommissær Bent Balthzer Sørensen, Københavns Politi.

Han understreger samtidig, at den fokuserede indsats også kræver, at politiet får en høj grad af fleksibilitet til selv at disponere over "mandskab og timing".

Den Kriminalpræventive Pris består ud over hæderen af en check på 50.000 kroner.

Københavns politi hædret for at forebygge kriminalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce