Københavns nye teater hedder Republique


Københavns nye teater hedder Republique

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyeste og største skud på det københavnske teaterlivs stamme kommer til at hedde Republique. I morgen præsenteres teatrets profil.

Farvel til Camp X og goddag til Republique. I morgen skifter det mest prestigefyldte teaterprojekt under paraplyorganisationen Københavns Teater navn, og teaterinteresserede københavnere kan glæde sig over, at en ny teaterprofil opstår ovenpå det underskudsramte Camp X's noget moderate succes.

- Republique skal være et åbent teater for alle. Derfor satser vi meget på at skabe teater, som mange mennesker får lyst til at møde. Det er i mødet med publikum, at teater bliver til den enestående levende kunstart, som vi har som vores fornemmeste mål at skabe, siger de tre nye direktører, Martin Tulinius, Hans Christian Gimbel og Rasmus Adrian i en pressemeddelelse.

De tre herrer tiltrådte 1. januar 2009, og selv om det formelt var Martin Tulinius, der fik titlen som direktør, er det altså et trekløver, der står bag de nye teater. Martin Tulinius kommer fra Teater Kaleidoskop, Rasmus Adrian var Tulinius' forretningsfører på Kaleidoskop og Hans Christian Gimbel har en fortid som direktør for Københavns Internationale Teater.

Efter en sæson med millionunderskud på Camp X pressede teatrets bestyrelse og Københavns Teater i juni 2008 den tidligere leder Mette Hvid Davidsen ud ved at indskrænke hendes kunstneriske råderum så meget, at hun gik i protest. Der var ellers store forventninger til Camp X, der slog sig an på et tårnhøjt ambitionsniveau. Camp X skulle ikke bare spille teater, det skulle også udvikle idéer, gå i dialog med samfundet, slå rod på Frederiksberg og profilere sig internationalt.

Hvordan Republique skal slå sine folder, bliver man klogere på i morgen, når teatret præsenterer sit repertoire og fremtidige fysiske rammer på et pressemøde. Det nye teater modtager hvert år 24 millioner kroner i tilskud fra Københavns Teater. Dermed har teatret det største budget af alle teatre i København, hvis man ser bort fra Det Kgl. Teater.

Københavns nye teater hedder Republique

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce