Københavns budget prioriterer byens børn


Københavns budget prioriterer byens børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn, renovering af byens veje og en grøn parkeringspakke står øverst på næste års dagsorden i København.

København vokser med omkring 1000 nye borgere om måneden, og der bliver flere børn.

Derfor er der på Københavns budget for næste år sat 45 millioner kroner ekstra af til pasning, mens skolerne får 35 millioner kroner - blandt andet til kvalificeret vikardækning.

Alle partier i Københavns Borgerrepræsentation, undtagen Enhedslisten, er fredag enige om byens budget for 2016.

- Jeg er superglad for, at vi her i København kan stå sammen om at prioritere børnene. Børnene er vores fremtid, og vi skylder dem at give de bedste muligheder, siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Der skal etableres 19 nye daginstitutionsgrupper, samtidig med at der skabes plads til 980 nye skolebørn ved, at der laves nye spor på eksisterende skoler og etableres fritidstilbud.

Derudover afsættes der i alt 113,1 million kroner i 2016-2019 til at etablere 14 nye fritidstilbud, og endelig skal planen om at få alle kommunens 70 skoler totalrenoveret fortsætte.

Arbejdet er allerede i gang eller afsluttet på 35 skoler, og næste år er der afsat 641 millioner kroner til at gå i gang med yderligere fem skoler.

Budgettet vækker bred begejstring på rådhuset.

- Med aftalen er det lykkedes at få den største tilførsel af nye lærere og pædagoger til de københavnske skoler og vuggestuer i min tid som borgmester, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

Dog valgte Enhedslisten ikke at stemme for, da man her mener, at erhvervslivet bliver tilgodeset med et tocifret millionbeløb, mens prostituerede, stofmisbrugere, sagsbehandlere og foreningslivet må kigge forgæves efter hjælp i budgettet.

Budgettet indeholder en større investering i reparation af byens veje. I alt afsættes 180 millioner kroner til at renovere nedslidte broer, veje og vejbrønde, blandt andet Valby Langgade og Frederikssundsvej.

Desuden er man enig om en parkeringspakke, der samlet set kan sikre op mod 4000 parkeringspladser til københavnerne.

Pladserne findes ved, at der indføres betalingsparkering i områder, hvor der i dag er overbelægning, og at prisen for pendler-parkering sættes op.

Københavns budget prioriterer byens børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce