Københavns Politi forklarer løsladelse


Københavns Politi forklarer løsladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktivister fra Climate Justice Action løslades, fordi klimatopmødet er overstået, og fængslingsgrundlaget dermed bortfalder, siger politiet.

Københavns Politi har valgt at løslade to talskvinder for Climate Justice Action, fordi klimatopmødet er overstået, og fængslingsgrundlaget dermed er faldet bort.

- De to var fængslet på det grundlag, at de på fri fod ville kunne gentage opfordringer til demonstranter om vold mod politiet og forstyrrelse af ro og orden. Men nu hvor klimatopmødet er afsluttet, er det grundlag ikke længere til stede, forklarer politiassessor Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi.

- Men det er vigtigt at pointere, at mistankegrundlaget stadig er det samme, og at de kan imødese et retligt efterspil, siger Jakob Buch-Jepsen.

I weekenden løslod en dommer en tredje talsmand for CJA, tyske Tadzio Müller. Politiet kærede løsladelsen til Østre Landsret, men trak kæren tilbage.

En australsk kvinde og en amerikansk mand fra CJA sidder fortsat varetægtsfængslet for ifølge politiet at være "koordinatorer af optøjer" under klimatopmødet. De to er varetægtsfængslet frem til den 4. januar.

Derimod har politiet tidligere løsladt et amerikansk medlem af Greenpeace for hans kendskab til "Reclaim Power"-demonstrationen. Denne 47-årige mand vil formentligt også blive sigtet i forbindelse med torsdagens Greenpeace-happening på Christiansborg, oplyser politiassessor Jakob Buch-Jepsen.

To aktivister i stiveste puds brød let igennem politiets omfattende sikkerhedsapparat og fremviste bannere i Christiansborgs forhal med teksten "Politicians talk - leaders ACT" ("politikere snakker - ledere handler") op til dronningens gallamiddag for alverdens topledere. En norsk kvinde og tre mænd fra Spanien, Schweiz og Holland sidder fængslet - men politiet leder efter flere.

- Vi mangler nogle stykker, siger efterforskningschef Svend Foldager om Greenpeace-aktionen.

Københavns Politi forklarer løsladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce