Foreningen Hjælp Voldsofre klager til justitsminister Brian Mikkelsen (K) over, at østfynsk knivstikkersag trækker ud. Selvom knivstikkeren nu også er sigtet for drab i en anden sag får det ingen indflydelse.
Foreningen Hjælp Voldsofre er nu gået til justitsminister Brian Mikkelsen (K) for at klage over lang behandlingstid af et østfynsk knivstikkersag.

Den 1. maj 2007 blev en 46-årig familiefar fra Ullerslev stukket ned på åben gade i Nyborg efter et banalt trafikuheld. Knivstikkeren, den i dag 28-årige S.P., gik i første omgang fri i byretten, fordi broderen til S.P. truede vidner til tavshed.

Mere end to år i retssystemet

Da sagen skulle for Østre Landsret i februar 2008 afviste landsdommerne sagen, fordi Fyns Politi havde begået en simpel procedurefejl ved forkyndelsen.

I november 2008 faldt der så dom på to og et halvt års fængsel i byretten til S.P., som ankede på stedet.

Fordi han så siden har skiftet forsvarer kommer sagen først for landsretten i august i år, og dét finder foreningen kritisabelt.

- Dermed har sagen verseret i godt to år. Det finder vi helt urimeligt, skriver foreningens landsformand, Henning Wollsen til justitsministeren.

Læs mere i Fyens Stiftstidende i dag.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
3
Politiet vil vriste penge ud af knivstikker

Politiet vil vriste penge ud af knivstikker

Samme knivstikker i Nyborg og Odense

Samme knivstikker i Nyborg og Odense

Families mareridt ikke slut: Voldssag er udskudt