Knap 80 procent er tilfreds med lægevagten


Knap 80 procent er tilfreds med lægevagten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den udskældte lægevagt klarer sig bedre end ventet i ny brugerundersøgelse. Ifølge Sundhedsstyrelsen kører lægevagten overordnet godt, selvom der kan forbedres.

Trods voldsom kritik af lægevagtsordningen i Danmark, så er borgerne overordnet tilfredse. Det konkluderer Sundhedsstyrelsen på baggrund af en ny patientundersøgelse, der er led i en større analyse af lægevagtsordningen.

Ifølge undersøgelsen var 77 procent af de godt 5000 udspurgte brugere tilfredse med lægevagten i en tilfældigt udvalgt uge i 2009, mens 11 procent var utilfredse.

Blandt andet på den baggrund konkluderer Sundhedsstyrelsen, at lægevagten overordnet set fungerer godt og opfylder sit formål om at sikre lægebetjening til alle borgere, når egen læge har lukket.

Den nye rapport fra Sundhedsstyrelsen peger også på, at der trods næsten tre millioner årlige henvendelser fra borgerne til lægevagten er meget få borgerklager. Klagerne udgør under 0,1 promille af henvendelserne.

Rapporten peger dog også på en række ting, som kan give en bedre lægevagt. Det gælder f.eks. nationale retningslinjer for akutarbejdet hos de almene læger og lægevagten, mere fokus på ledelse og mere samarbejde med det øvrige sundhedsvæsen om at skabe sammenhængende forløb for patienterne.

- Der er behov for at tænke lægevagten ind i de nye rammer, som hele sundhedsvæsnet får fremover med akutbehandlingen koncentreret på færre, større sygehuse. Her har lægevagten en nøglerolle i arbejdet med at sikre alle borgere lige adgang til akut hjælp. De praktiserende læger skal døgnet rundt kunne varetage flere akutte opgaver tæt på borgerne, siger sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) i en kommentar.

Knap 80 procent er tilfreds med lægevagten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce