Klokkeklart misbrug: Hård kritik af Carl Holst

Carl Holst får nu hård kritik af regionen.
Foto: Michael Svenningsen

Klokkeklart misbrug: Hård kritik af Carl Holst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionens Forretningsudvalg står samlet bag en kritik af Carl Holsts brug af en offentligt ansat medarbejder i forbindelse med valgkampen.

De 17 politikere i regionens Forretningsudvalg står samlet bag udtalelsen af kritik af Carl Holst for at have brugt Christian Ingemann Nielsen i sin valgkamp til Folketinget.

Det er resultatet, efter at udvalget onsdag aften har fået en redegørelse for Christian Ingemanns arbejdsopgaver af direktionen.

I udtalelsen konstatere, at der er indicer for, at Carl Holst har brugt Christian Ingemann Nielsen i forbindelse med valgkampen.

"Forretningsudvalget konstaterer, at der er indicier for, at den tidligere regionsrådsformand Carl Holst har misbrugt en medarbejders arbejdsindsats i forbindelse med valgkampen. Det tager forretningsudvalget afstand fra. Forretningsudvalget tager endvidere afstand fra ulovligheder i det omfang, de har fundet sted", skriver Forretningsudvalget blandt andet. Du kan læse hele udtalelsen her.

Lasse Krull (K) mener, at der er tale om et klokkeklart misbrug.

- Der er klare indicier på, at Christian Ingemann har anvendt en del af sin arbejdstid på at føre valgkamp for Carl Holst. Det kan på ingen måde forsvares, at man som regionsrådsformand kan finde på at føre valgkamp for offentlige midler. Det er klokkeklart misbrug, udtaler Lasse Krull fra De Konservative.

Ida Damborg var før mødet en af de skarpeste kritikere, at Carl Holsts brug af Christian Ingemann Nielsen som personlig assistent i valgkampen. Hun er glad for, at politikerne har kunnet mødes om en så hård kritik af Carl Holst.

Regionen vil dog nu afvente den undersøgelse, som Statsforvaltningen skal lave.

- Vi hilser Statsforvaltningens undersøgelse velkommen, og samtidig er vi glade for, at det er et enigt Forretningsudvalg på tværs af partierne, der tager afstand for denne form for misbrug af den tidligere regionsrådsformand, siger Lasse Krull.

Regionen vil nu sende alt deres materiale til Statsforvaltningen og opfordre dem til at arbejde hurtigt på sagen.

Når Statsforvaltningen har haft lejlighed til at kigge på sagen, vil regionen så tage stilling til, hvilke konsekvenser det skal have.

- Jeg har hele tiden sagt, at hvis Statsforvaltningen finder, at den tidligere regionsrådsformand har begået ulovligheder, så må vi få politiet til at undersøge sagen. Men indtil videre afventer vi Statsforvaltningen, siger Ida Damborg.

Klokkeklart misbrug: Hård kritik af Carl Holst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce