Klimaet koster dyrt på de danske veje


Klimaet koster dyrt på de danske veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Staten og kommunerne må forberede sig på væsentligt øgede udgifter til vedligeholdelse af vejene i de kommende år. Klimaforandringer og mere vand koster dyrt.

Flere og mere voldsomme regnskyl og stigende grundvand vil i fremtiden slide ekstra på vejnettet, og staten og kommunerne må forberede sig på markant større udgifter til vedligeholdelse i de kommende år.

Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner på baggrund af en analyse fra rådgivningsvirksomheden Grontmij/Carl Bro. Ifølge den vil klimaforandringerne koste stat og kommuner op mod 50 milliarder kroner over de kommende årtier.

- De øgede vandmængder i form af stigende grundvand og hyppigere ekstreme regnskyl, som ændringerne i klimaet medfører her i Danmark, bliver et langt større problem for de danske veje, end vi hidtil har regnet med, siger chef for klimarådgivning hos Grontmij/Carl Bro, Sigurd Bunk Lauritsen.

Rådgiverne forudser, at de øgede udgifter vil opstå som følge af flere oversvømmede veje og ødelagte vejfundamenter med vejarbejde, omkørsler, trafikkaos og tab af tid til følge.

Ifølge analysen vil op mod 10.000 kilometer motorveje, landeveje og kommuneveje, svarende til 10 procent af det samlede danske vejnet, komme i fare for oversvømmelser og ødelagte vejfundamenter.

Der er i forvejen et stort vedligeholdelsesefterslæb på de danske veje. En rapport fra konsulentfirmaet McKinsey & Company til Vejdirektoratet har tidligere i år anslået, at der skal bruges 600 millioner kroner mere om året, hvis vejnettets og broerne forfald skal stoppes.

Klimaet koster dyrt på de danske veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce