Klar besked fra asyl-ø: Ikke noget at være bange for

Asylcentret Holmegård i Bagenkop på Langeland til åbent hus-arrangement tidligere på året. Langeland-borgmester mener, at flere burde følge Langelands eksempel og drive asylcentre - både af ideologiske og økonomiske grunde.
Foto: Robert Wengler.

Klar besked fra asyl-ø: Ikke noget at være bange for

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre-borgmester på Langeland forstår ikke, at der ikke er flere kommuner, som vil drive asylcentre. - Det er en spændende udfordring, siger han

Mens politikerne på Christiansborg nærmest er ved at falde over hinanden for at finde på nye stramninger, der kan begrænse antallet af asylansøgere i Danmark, sidder borgmester Bjarne Nielsen (V) på Langeland og efterlyser flere asylcentre, som ø-kommunen kan sætte sig ved bordenden for.

- Vi driver gerne flere asylcentre på Fyn eller andre steder i landet. Det er en spændende udfordring for vores medarbejdere. Og så gør det jo også, at vi undgår at skulle skære ned i administrationen, fordi vi tjener nogle penge på det, siger Bjarne Nielsen.

Langeland Kommune er i øjeblikket ene om at drive asylcentre på Fyn. Fire af dem ligger på øen og et femte er i øjeblikket ved at blive bygget i den gamle Tullebølle Skole.

Men kommunen driver også et midlertidigt asylcenter på det tidligere feriecenter Sct. Knudsborg ved Brenderup i Middelfart Kommune og et genåbnet asylcenter i Rødby.

- Vi kan ikke selv tage flere asylansøgere

Den 11. august besluttede kommunalbestyrelsen, at øens centre maksimalt måtte modtage 700 asylansøgere. Og det blev der holdt fast ved, da politikerne igen drøftede spørgsmålet torsdag aften. Her besluttede et flertal bestående af Venstre og Borgerlisten dog at tage imod 50 nye flygtninge med opholdstilladelse frem til den 31. december.

- Vi føler ikke, at vi kan magte mere her på øen. Men jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er flere kommuner, der går ind i det her. Her på Langeland har det skaffet 85 nye arbejdspladser og mere omsætning til lokale håndværkere og forretninger. Der er ikke noget at være bange for, siger Bjarne Nielsen.

Socialdemokraterne foreslog, at Langeland skulle tage imod 100 nye flygtninge med opholdstilladelse, mens Enhedslisten foreslog, at der ikke skulle være noget loft i forhold til de asylansøgere, der har fået behandlet deres sag og fået opholdstilladelse.

Modsat foreslog Dansk Folkeparti og Stephanie Terndrup fra Borgerlisten, at modtagelsen af de mange asylansøgere på Langeland skulle rulles tilbage og at grænsen for asylansøgere skulle sættes ved 200.

Klar besked fra asyl-ø: Ikke noget at være bange for

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce