Klage over Ærø-anholdelse

En 27-årig ærøbo klager nu over, at han blev anholdt for majestætsfornærmelse, da regentparret var på besøg på Ærø.
Foto: Christian Brandt

Klage over Ærø-anholdelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 27-årig mand klager nu til statsadvokaten over, at han blev anholdt, da han demonstrerede mod monarkiet. "Forebyggende", lyder begrundelsen fra politiet.

Statsadvokaten bliver nu inddraget i sagen fra Ærø, hvor en ung mand i sidste uge blev anholdt, da han demonstrerede mod monarkiet i forbindelse med regentparrets besøg.

Den 27-årige Caspar Lodberg vil klage over, hvad han opfatter som en uberettiget - og hårdhændet - anholdelse af ham selv. Ifølge Caspar Lodberg var hans eneste handling, at han råbte "ned med monarkiet" og havde et skilt om halsen med samme ordlyd.

Hos Svendborg Politi oplyser politikommissær Steen Wowk Eriksen, at anholdelsen var forebyggende, men Caspar Lodberg har svært ved at se, hvad politiet ville forebygge.

- Jeg er ret lille og truede absolut ikke nogen. Jeg synes endda, at dronningen virker som et sympatisk menneske. Men jeg synes, at vi bruger for mange penge på kongehuset og troede, at jeg havde lov til at udtrykke det, siger han og tilføjer, at kongeskibet ikke engang var ankommet til havnen, da han blev anholdt:

- Desuden stod jeg altså to-tre meter fra afspærringen, så jeg har den opfattelse, at det var det pæne billede, jeg ikke måtte ødelægge. Og jeg kaldte hverken Margrethe "idiot" eller noget.

Klage over Ærø-anholdelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce