Erling Bonnesen (V) og Mai Mercado (K) er i hvert fald enige om en ting. Nemlig at det er tid til at lægge striden bag sig

Efter miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) lørdag morgen meddelte offentligheden, via en pressemeddelelse på ministeriets hjemmeside, at hun nu trådte tilbage, har politikerne på begge sider af skyttegraven i den blå lejr travlt med at se fremad.

Erling Bonnesen (V), partiets landbrugsordfører, kalder striden om sagen om landbrugspakken, der har fået øgenavnet "Gyllegate", for et intermezzo med de konservative, der nu er fortid.

- I politik er der ikke plads til skuffelser. Man skal se på, hvad der så er på dagsordenen nu. Det er sådan jeg gør. Det er ikke tid til at bære nag, siger Erling Bonnesen.

Han kunne selv være en mulig afløser på posten, men den slags gisninger har han ingen kommentarer til.

Han kan dog godt fortælle, hvad der ligger klar på bordet til den nye minister, som statsminister Lars Løkke (V) vil præsentere på mandag.

- En af de ting, vi har på tegnebrættet, er en ny naturplan, det handler om styrkelse af biodiversiteten. Det er blandt andet udlæggelse af statsskov, der får lov til at ligge urørt på naturens præmisser. Det kan netop styrke biodiversiteten. Det er en af de udfordringer vi har. Og det er med til at understrege, at vi i Venstre ønsker at passe godt på vores miljø, siger Erling Bonnesen.

Den pakke skal på forhandlingsbordet i foråret.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.

Mere om emnet

Se alle
29
Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

5
Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

17
Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister