Kim Walls forældre overværer retsmøde i ubådssag


Kim Walls forældre overværer retsmøde i ubådssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retssagen mod ubådsbygger Peter Madsen er i gang. Han er tiltalt for seksuelt motiveret drab på journalisten Kim Wall, men nægter sig skyldig.

Ubådsbyggeren Peter Madsen nægter sig torsdag i Københavns Byret skyldig i drab og seksuelt overgreb på journalist Kim Wall.

Det har han gjort under hele sagen, og ved retsmødets begyndelse slår hans advokat, Betina Hald Engmark, fast, at sådan forholder det sig stadig.

Blandt de mange tilhørere, som fortrinsvis er pressefolk, sidder Kim Walls forældre.

Fra tilhørerpladserne kan de høre advokat Engmark fortælle, at Peter Madsen erkender at have parteret liget af Kim Wall og at have smidt det i havet. Den erkendelse er dog ikke ny.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen fortæller, at der i sagen er afhørt flere end 200 vidner. Derudover fortæller han, at politiet har fået flere end 1000 henvendelser under efterforskningen.

Anklagemyndigheden vil have Peter Madsen idømt fængsel på livstid for at have dræbt og parteret Kim Wall. I forbindelse med drabet skulle Madsen have mishandlet Wall seksuelt, lyder det i anklageskriftet.

Anklager Buch-Jepsen har torsdag læst sagens anklageskrift op. Peter Madsen skal senere afgive forklaring i sagen. Men inden da vil anklageren forelægge sagen for retten.

Han vil med andre ord oprulle de væsentligste detaljer i sagen, som over en række dage skal behandles ved Københavns Byret.

Peter Madsen har fravalgt, at sagen bliver bedømt af et nævningeting. Så i stedet for et panel bestående af tre juridiske dommere og seks lægfolk er det blot en enkelt juridisk dommer - Anette Burkø - og to lægdommere, der skal vurdere sagens beviser.

Ud over erkendelsen om at have parteret liget, så erkender Peter Madsen, at han ved at sænke ubåden "UC3 Nautilus" har overtrådt lov om sikkerhed til søs.

Men han nægter, at det skulle være sket under skærpende omstændigheder, som anklagemyndigheden ellers påstår.

Anklagemyndigheden mener også, at han har bragt andres liv i fare, blandt andet fordi han sejlede ubåden ind i krydstogtskibet "Aidabellas" sejlrute. Men også det nægter Peter Madsen.

Der ventes dom i sagen i slutningen af april.

Kim Walls forældre overværer retsmøde i ubådssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce