Kenya klar til at tage imod pirater


Kenya klar til at tage imod pirater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark og Kenya er tæt på at underskrive en aftale om, at pirater, der anholdes af danske flådestyrker, kan udleveres og retsforfølges i Kenya.

Når Danmark næste gang sender et flådefartøj til Aden-bugten for at bekæmpe somaliske pirater, er det slut med at sætte dem på fri fod, hvis de har været tilbageholdt af den danske besætning. Som hovedregel vil de blive udleveret til Kenya til retsforfølgelse der - hvis ellers beviserne er i orden. Det skriver Berlingske Tidende.

Danmark og Kenya er ganske tæt på at underskrive en aftale, der åbner op for, at tilbageholdte pirater kan overføres til kenyanske fængsler og domstole, bekræfter udenrigsminister Per Stig Møller.

- Vi skal sende et klart signal til alle om, at pirateri ikke kan accepteres. Derfor er det blandt andet vigtigt, at mistænkte pirater retsforfølges f.eks. ved, at de overdrages til stater i regionen, som er parat til at påtage sig retsforfølgelsen. Jeg har længe arbejdet for, at Danmark indgår sådanne aftaler og har flere gange rejst dette ønske over for min kenyanske kollega. Udviklingsministeren har også rejst det over for sine samarbejdspartnere. Den indsats ser nu ud til at bære frugt, og det er min forventning, at forhandlingerne vil være afsluttet om kort tid, siger Per Stig Møller til avisen.

Kenya klar til at tage imod pirater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce