Imamer kontrollerer de troende, men har også magt over de mindre troende. Derfor er det på tide at stille sig kritisk over for islam, lyder det fra tidligere muslim Massoud Fouroozandeh

For at forstå, hvilken magt imamerne har, må vi forstå deres rolle.

Imamerne går forrest. De er profeten Muhammeds forlængede arm, og derfor lytter trofaste muslimer til dem.

Det forklarer den frafaldne muslim Massoud Fouroozandeh fra Iran.

Han er selv konverteret fra islam til kristendom. Han er uddannet teolog i Aarhus, har været sogne- og migrantpræst i Sct. Hans Kirke i Odense og stiftede i 1997 Church of Love i Danmark, der i 2014 blev godkendt som den første migrant valgmenighed i Danmark.

Imamer er for magtfulde

Massoud Fouroozandeh er særdeles kritisk over for islam blandt andet fordi, al magt er givet til imamer.

- I islam er imamen hyrden, og alle andre følger ham. Det er en afgørende forskel i forhold til kristendom, hvor vi alle er skabt lige i Guds billede, siger Massoud Fouroozandeh.

Imamernes magt rækker videre end til de stærkt troende muslimer. Det mindre troende bliver også i nogen grad nødt til at følge imamens ord, fordi de bor dør om dør med de stærkt troende i ghettoer.

- De trofaste muslimer spiller sharia-politi og generer dem, der ikke går med tørklæder eller ikke kommer i moskeen. Derfor får imamen også indirekte også en magt over dem. De er underlagt et socialt pres og er nødt til at følge med, siger Massoud Fouroozandeh.

Opgør med islam

På baggrund af imamernes magt og deres skæve forhold til danske regler og love, som det bliver præsenteret i TV2-udsendelsen "Moskeerne bag sløret" mener Massoud Fouroozandeh, at der er grund til at tage et opgør med islam.

- Vi er nødt til at gøre op med det utopiske ønske, at det kan lade sig gøre at eksistere sammen. Der skal et mirakel til for, at det kan lade sig gøre. For en del af islams dna er, at den skal ekspandere. Altså brede sig og omvende andre. Derfor finder du heller ikke et land, hvor islam har rodfæstet sig og, hvor det samtidig går godt, siger Massoud Fouroozandeh.

Han har dog et fromt budskab i gemt i det mindre forsonelige budskab.

- Elsk muslimerne, men vær kritisk over for islam, siger præsten.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.

Mere om emnet

Se alle
13
Odense-imam: Anklager dropper sag om socialt bedrageri

Odense-imam: Anklager dropper sag om socialt bedrageri

Aarhus-borgmester efterlyser certificering af imamer

Aarhus-borgmester efterlyser certificering af imamer

2
Støjberg til muslimer: Tag afstand fra imamer

Støjberg til muslimer: Tag afstand fra imamer