Kendisser og dyr skal hive flere folk i cirkus

Hverken Cirkus Benneweis eller Cirkus Dannebrog slår de farverige telte op i år, og det giver plads til de seks resterende cirkusser. Der er det rette antal cirkus på markedet nu, vurderer foreningen Danske Cirkusvenner.

Kendisser og dyr skal hive flere folk i cirkus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cirkussene adskiller sig i højere grad fra hinanden i årets sæson, og det vil gavne bundlinjen, spår ekspert.

Akrobatiske krumspring, røde næser og kulørte telte dukker op over hele landet fra påske, hvor cirkussæsonen begynder.

Årets sæson byder på forestillinger fra seks cirkus. Det største, Cirkus Arena, har banket teltpælene i ved Bellahøj i København, hvor det afholder landspremiere onsdag 28. marts.

Og efter nogle økonomisk hårde år kan cirkusbranchen nu se frem til flere fyldte telte, spår formand for foreningen Danske Cirkusvenner Ole Simonsen.

- Jeg forventer, at det bliver en fornuftig sæson med stigende besøgstal, selv om det ikke bliver en sæson, hvor cirkussene skovler penge ind, siger han.

Danske cirkus offentliggør ikke deres besøgstal, men Martin Arli, som er formand for cirkusdirektørforeningen, oplyser, at cirka en halv million mennesker hvert år ser en cirkusforestilling herhjemme.

Ifølge Jørgen Lorenzen, der er cirkusekspert og forfatter til to bøger om cirkus, kommer der flere tilskuere i de farverige telte, fordi cirkussene er blevet bedre til at fokusere på deres individuelle styrker.

- Det virker til, at cirkussene er blevet dygtigere til at finde en niche hver især. Altså noget de gør, som de andre ikke kan.

- Cirkus Arena tager eksempelvis en kendt person med ind i manegen. Tidligere år har det været Bubber og Motor Mille. I år er det rapperen Clemens, siger han.

Selv om både klovne og kendte kan sende billetsalget i vejret, er også firbenede artister populære i flere cirkus. På det punkt er der stor forskel, siger cirkusekspert Jørgen Lorenzen.

- Arena bruger store cirkusdyr som elefanter, Baldoni er helt uden dyr i år, mens Mascot har et væld af små dyr som hunde, katte og grise med.

Det kan blive sidste år med elefanter i arenaen. I Folketinget blev der fredag fremsat et lovforslag om at forbyde vilde dyr i omrejsende cirkus. Hvis det vedtages, kan det træde i kraft fra slutningen af 2018.

FAKTA: Seks cirkus indtager de danske veje
Cirkussæsonen står for døren, og landets største cirkus, Cirkus Arena, træder ind i rampelyset til landspremiere onsdag.

Få styr på de danske cirkus og den kommende sæson her:

* Cirkussæsonen løber typisk fra marts til september.

* Årets sæson byder på forestillinger fra seks danske cirkus.

* Arena er det eneste store cirkus. Det har plads til cirka 1800 tilskuere.

* Baldoni og Trapez er mellemstore med plads til henholdsvis 486 og 550 tilskuere.

* Arli, Mascot og Krone er små cirkus med plads til henholdsvis 220, 270 og 300 tilskuere.

* Ud over antal tilskuerpladser adskiller cirkussene sig blandt andet fra hinanden, når det kommer til deres brug af dyr under forestillingerne, samt hvor i landet de optræder.

* En voksenbillet til en af forestillingerne koster fra 110 til 310 kroner, alt efter hvor gode pladser man ønsker.

* Cirkus Benneweis og Dannebrog, som begge var store, har holdt pause siden henholdsvis 2015 og 2016 grundet konkurser. De kommer ikke ud på landevejene i år.

Kilder: Cirkusnyt, Cirkus Arena, Cirkus Baldoni, Cirkus Trapez, Cirkus Arli, Cirkus Mascot og Aarhus Update.

Kendisser og dyr skal hive flere folk i cirkus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce