Kender du det...?

Rusteren, Århus: Han havde altid ønsket sig at blive pilot, og alt gik godt, lige til den dag, han første gang sad i en flysimulator. Hans håndsved var så kraftig, at han gjorde knapper og instrumenter våde. Han skjulte sporene til den dag, han overhørte en samtale mellem underviserne. De snakkede om, at der var en "ruster" blandt eleverne, som skulle opgive uddannelsen. Det kan nemlig være livsfarligt at svede så meget i hænderne, når man flyver, for så kan det tekniske udstyr sætte ud, og flyveturen blive livsfarlig. Han var i chok. Da han rejse hjem, gav han begrundelsen sygdom i familien, men sandheden var, at drengedrømmen brast på grund af håndsved.

Kender du det...?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har lige været i bad, men alligevel er den straks tilbage. Sveden. Kender du det? Vi har været på www.sved.dk og fundet historier fra det virkelige liv om folk, der sveder. Måske er der også situationer, du genkender her:
Lone: I 25 år havde hun troet, at hun var den eneste, der havde problemer med sved. Hun kunne ikke danse, ikke arbejde med kunder.  Hendes hår blev plaskvådt, og det dryppede ned i ansigtet og løb i stride strømme ned over bryst, ryg og ned på gulvet.  Det begyndte, da hun var 15 år, men med årene blev det værre og værre. Først som voksen faldt hun over en tv-udsendelse om en anden kvinde, som fortalte om sit problem - og som gav det et navn: HYPERHIDROSIS!  Så var vejen til selvstudie banet. Og til operation. For hun fandt ud af, at man kan få skrabet svedkirtler væk eller blive opereret, når man har sygdommen. Hun følte, der ventede et nyt liv.
Lone: I 25 år havde hun troet, at hun var den eneste, der havde problemer med sved. Hun kunne ikke danse, ikke arbejde med kunder. Hendes hår blev plaskvådt, og det dryppede ned i ansigtet og løb i stride strømme ned over bryst, ryg og ned på gulvet. Det begyndte, da hun var 15 år, men med årene blev det værre og værre. Først som voksen faldt hun over en tv-udsendelse om en anden kvinde, som fortalte om sit problem - og som gav det et navn: HYPERHIDROSIS! Så var vejen til selvstudie banet. Og til operation. For hun fandt ud af, at man kan få skrabet svedkirtler væk eller blive opereret, når man har sygdommen. Hun følte, der ventede et nyt liv.
26-årig fra Århus: Det er primært sveden i ansigtet og under armene, der generer ham. De steder, andre lægger mærke til. Når kammeraten uden så meget som en svedperle i panden konstaterer, at det er 22 grader og dejligt vejr, nikker han med drivende våd T-shirt.  Han hader sommer. På jobbet søgte han jævnligt ind på det kølige lager eller på toilettet for at tørre sveden af, men han fortalte aldrig om årsagen til sine ekstra mange pauser. Pointen er, at sveden længe hindrede ham i at gøre det, han ville, men en dag sagde han stop. Søgte ind på drømmeuddannelsen og fortalte det til den pige, han så. Hun accepterede det. Rådet er: Hold op med at skjul sved-problemerne.
26-årig fra Århus: Det er primært sveden i ansigtet og under armene, der generer ham. De steder, andre lægger mærke til. Når kammeraten uden så meget som en svedperle i panden konstaterer, at det er 22 grader og dejligt vejr, nikker han med drivende våd T-shirt. Han hader sommer. På jobbet søgte han jævnligt ind på det kølige lager eller på toilettet for at tørre sveden af, men han fortalte aldrig om årsagen til sine ekstra mange pauser. Pointen er, at sveden længe hindrede ham i at gøre det, han ville, men en dag sagde han stop. Søgte ind på drømmeuddannelsen og fortalte det til den pige, han så. Hun accepterede det. Rådet er: Hold op med at skjul sved-problemerne.

Kender du det...?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce