Carsten Bang i 20 spørgsmål til professoren på SDU.

For de fleste hører standup og forskning til i hver sin verdensdel. Men ikke for Syddansk Universitet under Forskningens Døgn, der begynder den anden maj.

Her skyder komiker Carsten Bang videnskabs-festivalen i gang med quizzen ”20 spørgsmål til professoren”.

Quizzen er en blanding af comedy og forskningsformidling og foregår på spillestedet Magasinet i Odense.

Carsten Bang er aftenens quizmaster og overfor ham på scenen står hele seks skarpe hjerner fra Syddansk Universitet. Det er professorer og lektorer, der i to hold dyster om, hvem der kan svare på flest af quizmasterens skæve og underfundige spørgsmål, der især kredser om, hvad der foregår i laboratorierne på Syddansk Universitet.

Svendborg-komikeren vil dog ikke ud med, hvad han kan finde på at spørge professorerne om:

- Jeg vil ikke afsløre mine spørgsmål her, men målet er at publikum får en sjov og underholdende aften samtidig med, at de bliver klogere på noget af den spændende forskning, der foregår på Fyn. Det er forskningsformidling med et glimt i øjet, siger Carsten Bang.

De seks kloge hoveder, der skal forsøge at svare på spørgsmålene, er koldkrigsforsker Thomas Wegener Friis, jura-lektor Kristina Siig, marketingsprofessor Søren Askegaard, professor i regional sundhedsforskning Kirsten Ohm Kyvik, ingeniør Anders Stengaard og kemiker Kaare Lund Rasmussen.

Forestillingen er gratis, og billetter er allerede revet væk.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.