Kend dig til et job


Kend dig til et job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kender du nogen, der kender nogen, har du bedre chancer for at få et job, viser undersøgelse.

Glem alt om fine jobansøgninger, når drømmejobbet skal i hus. Kender du nogen på virksomheden i forvejen, som kan sige god for dig, er jobbet så godt som dit. Det viser en ny undersøgelse fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, der har set på, hvordan virksomhederne ansætter nye folk, og hvilke krav de stiller. 

- Uformelle sociale kontakter har stor betydning for ansøgernes mulighed for at finde et job. Mange ansatte rekrutteres via uformelle kanaler, og mange ansatte er anbefalet af allerede ansatte, fastslår rapporten.

Virksomheder, der har ansat folk på den måde, er også generelt mest tilfredse med nyansatte - både når det gælder deres faglige og menneskelige kvalifikationer.

Rapporten fastslår desuden, at selv om mange virksomheder stiller krav om bestemte faglige kvalifikationer hos ansøgerne, er det ikke altid, at disse bliver indfriet. Både når det gælder ufaglærte, faglærte og funktionærer, bliver der ansat personer, som ikke lever op til kravene, viser undersøgelsen.

- Det kan betyde, at de personer, der ansættes, til gengæld har andre ikke-faglige kvalifikationer. Undersøgelsen viser da også, at der lægges stor vægt på, at de ansatte har evnen og viljen til at lære nyt, oplyser SFI.

Kend dig til et job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce