Karen Jespersen kræver handling nu


Karen Jespersen kræver handling nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi må se, hvad der gemmer sig bag tallene og på, hvad der skal til. Men der må helt andre boller på suppen end i dag - ellers får det danske samfund store problemer, siger Karen Jespersen (S) som reaktion på det, hun kalder "alarmerende" tal.

Hun vil have regeringen til straks efter analysen at følge op med en handlingsplan i samarbejde med Folketinget.

Venstres og De Konservatives integrationsordførere er med på at få sat et analysearbejde i gang. Ligesom Karen Jespersen har de ikke på forhånd en klar fornemmelse af, om problemet har sin rod kriminalitet eller i dårlig integration. Ingen af dem er dog i tvivl om, at dårlig integration af indvandrere er en væsentlig årsag til, at så mange med udenlandsk baggrund sidder i fængsel.

Tid til at virke

VK afviser at lave en handlingsplan i første omgang med den begrundelse, at regeringen har iværksat forskellige projekter især på integrationsområdet, som endnu ikke har haft tid til at virke - f.eks. med gammeldags mesterlære og med rollemodeller og familierådgivning i forbindelse med SSP-samarbejdet mellem politiet og de sociale myndigheder.

- De boller er bagt og kommet i suppen, siger Irene Simonsen (V).

Hendes konservative kollega Else Theill Sørensen påpeger - ligesom også Karen Jespersen - at der ikke findes snuptagsløsninger til at få nedbragt den særligt høje kriminalitet blandt folk af udenlandsk herkomst.

- Det er en meget langvarig proces. Men det er godt, at der er et bredt flertal i Folketinget, som er parat til at gøre noget, efter at Socialdemokraterne er vågnet op siden folketingsvalget, siger Else Theill Sørensen.

I Justitsministeriets opgørelse indgår ikke folk med udenlandsk herkomst, som har dansk statsborgerskab. Og Karen Jespersen siger, opgørelsen derfor ikke er dækkende for problemets omfang.

- Men vi kan bruge opgørelsen til at komme mere bag om tallene, siger hun.

Dansk Folkepartis retsordfører, Per Dalgaard, siger med henvisning til folk "inden for", at andelen af fanger af udenlandsk herkomst formentlig udgør mellem 60 procent og 70 procent. Han siger, at der skal sættes mere ind over for indvandrerforældre, og at hårde kriminelle bør tvangsflyttes fra ghettoområder.

Karen Jespersen kræver handling nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce