Kan djævelsk øl smage guddommeligt?


Kan djævelsk øl smage guddommeligt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg håber, at den smager guddommeligt.

Sådan lyder den fynske biskop Kresten Drejergaards kommentar til, at de danske ateister nu har fået en øl, der er deres helt egen.

Den bærer, som man kunne forvente, navnet Gudeløs, og den er brygget af det sjællandske mikrobryggeri Djævlebryg. Det er stiftet af et hold ateistiske akademikere.

De reklamerer med, at de laver "noget satans godt øl", og når de kalder deres bryggeri for Djævlebryg, hænger det sammen med, at Djævelen i deres øjne altid har repræsenteret den uforbeholdne nydelse.

Den nye øl, der netop er præsenteret på European Beer Festival, er en bryg af typen stout, og med en alkoholprocent på 8,9 er den en øl, der vil noget.

Den vil også få sine nydere til at melde sig ud af folkekirken, for med øllen følger en lille brochure med en udmeldingsblanket. Ligeledes støtter den ateismens sag ved at støtte Ateistisk Selskab med en krone for hver øl, der sælges.

- Det er jeg ligeglad med, siger Kresten Drejergaard.

- Man kan jo få udmeldelsesblanketter til folkekirken så mange steder, så et sted fra og til gør ikke den store forskel. Men jeg vil da gerne selv smage den ateistiske øl.

I øvrigt siges ateismen forstået som gudløshed eller gudsfornægtelse at være i fremgang over den ganske verden, også herhjemme.

Kan djævelsk øl smage guddommeligt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce