Kan det overhovedet lade sig gøre?


Kan det overhovedet lade sig gøre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den enkelte elevs behov og forudsætninger er princippet for folkeskolens undervisning.

Sådan blev det med folkeskoleloven fra 1993, da undervisningsdifferentiering for første gang blev det bærende princip for hele folkeskolens undervisning.

Men er det muligt for lærerne at tilrettelægge en undervisning for 28 børn, så den svarer til hver enkelt elevs særlige behov og forudsætninger?

I slutningen af oktober, når Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) offentliggør sin evalueringsrapport om undervisningsdifferentiering i den danske folkeskole, får vi svaret på, hvordan skolerne udmønter lovens bestemmelser, og om det er muligt at leve op til bestemmelserne i lo- ven.

Udgangspunktet for evalueringen er undervisningen i dansk i 4., 5. og 6. klasse.

EVA har tidligere evalueret hele skolen, afgangsprøver og tilrettelæggelse af undervisningen.

- Vi rykker med undersøgelsen tættere ind på selve undervisningen, og det er naturligt, at vi nu ser på den del af skolens arbejde, siger områdechef Lisbeth Lentz, EVA.

Evalueringen vil også afklare, hvilke muligheder og barrierer, der findes for at styrke differentieringen af undervisningen.

Fokus i undersøgelsen er lærernes forståelse af og forventninger til begrebet undervisningsdifferentiering i teori og praksis.

Fynske skoler

Undersøgelsen er delt i tre områder.

Otte udvalgte skoler fordelt over hele landet er indkaldt til et todages seminar, hvor deltagerne skal diskutere, beskrive og vurdere holdninger, praksis og mere abstrakte overvejelser i forhold til undervisningsdifferentiering.

Derefter skal skolerne lave en såkaldt selvevalueringsrapport.

Desuden gennemføres en national spørgeskemaundersøgelse blandt dansklærere, og endelig laves der interview med forældre fra fire skoler, der får besøg af EVA's evalueringsgruppe.

Borgeskovskolen i Nyborg og Juulskovskolen i Ørbæk er blandt de otte skoler, der skal evalueres.

Kan det overhovedet lade sig gøre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce