Fyn står til at få flere nye borgmestre ved kommunalvalget om en måned. Se hvem, der er favorit i din kommune

Det tegner til en benhård og åben kamp om magten i en række fynske kommuner, når der om en måned (21. november) er kommunalvalg. I mindst tre kommuner sætter en ny person sig i borgmesterstolen, da borgmestrene i Faaborg-Midtfyn, Ærø og Langeland kommuner ikke vil fortsætte.

I dag sidder Venstre på magten i syv af de ti kommuner, og et af valgets store spørgsmål er, om borgmesteren i Nyborg, Kenneth Muhs (V) kan forsvare posten. Han kom til magten ved det seneste valgs højdramatiske partihop, da socialdemokraten Jan Reimer Christiansen skiftede til Venstre lige efter valget. Det udløste et blåt flertal, så Erik Christensen (S) måtte aflevere den borgmesterkæde, han troede var sikret.

Nu er det udviklingskonsulent hos 3F Vibeke Ejlertsen (S), der skal op mod Kenneth Muhs. Også i Assens stiller Socialdemokraterne med en fagforeningskvinde i front, afdelingsformand i 3F Charlotte Vincent. I det hele er der en række nye socialdemokratiske spidskandidater. Det gælder blandt andet borgmestrene i Odense og Middelfart, Peter Rabæk Juel og Johannes Lundsfryd, der aldrig før har været deres partis frontfigur ved et kommunalvalg. Det skyldes, at de to koryfærer Anker Boye og Steen Dahlstrøm tidligere på året trak sig og banede vejen for en intern rokade.

Klik på kortet og se, hvem der er fyens.dks bud på de største favoritter til borgmesterposten i din kommune.


Interaktivt kort: Vibeke Toft-Nielsen.
  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
Analyse: Kom tæt på personerne i dramaet om de fynske borgmesterposter

Analyse: Kom tæt på personerne i dramaet om de fynske borgmesterposter