Kampagner virker: 1603 bilister taget i fartkontrol på Fyn

1603 bilister blev taget i fartkontrollen på Fyn i uge 19, hvor færdselspolitiet over hele landet havde fokus på hastighed. FOTO: Michael Bager

Kampagner virker: 1603 bilister taget i fartkontrol på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotovogne og trafikkampagner har fået bilisterne til at lette trykket på speederen, vurderer Preben Ingemansen, leder af den operative del af færdselsafdelingen hos Fyns Politi. 1603 bilister fik en fartbøde på Fyn i uge 19.

Det går den rigtige vej med farten på Fyn.

Det vurderer Preben Ingemansen, der som leder af den operative del af færdselsafdelingen hos Fyns Politi har været en del af den landsdækkende trafikkampagne i uge 19.

Hele ugen blev der sat fokus på hastigheden på de danske veje. 1603 fartglade bilister blev snuppet på Fyn.

- Det er rigtig svært at sammenligne tallene med sidste år, for det handler om, hvor mange ressourcer man har brugt, og hvor man har stået henne. Men vi har en god fornemmelse af, at fotovognene har hjulpet. Operatørerne ude på vejene fortæller, at der går længere imellem fartsynderne. Så indsatserne virker, fortæller Preben Ingemansen.

På motorvejene blev der udskrevet i alt 817 bøder.

- Det lyder voldsomt, men hvis man kigger på, hvor mange biler, der har passeret, så er det egentlig ikke et stort tal. Det handler jo om, hvordan man prioriterer indsatsen, og vi har blandt andet haft et særligt indsatsområde på motorvejen ved Nyborg. Så det er en del af forklaringen, fortæller Preben Ingemansen.

Vi har en god fornemmelse af, at fotovognene har hjulpet. Operatørerne ude på vejene fortæller, at der går længere imellem fartsynderne. Så indsatserne virker.
Preben Ingemansen, leder af den operative del af færdselsafdelingen hos Fyns Politi.

Overser skiltning

Mere overraskende var det, at 518 bilister fik bøder ved 'hastighed ved tavle'. Det gælder for eksempel ved sving, hvor man skal sænke hastigheden fra 80 km/t til 60 km/t.

- Det tal er vi temmelig overraskede over. Det må være, fordi folk enten overser skiltningen eller ikke tager den alvorligt, siger Preben Ingemansen.

På landevejene blev der taget 86 bilister, mens 186 fik udskrevet bøder i byerne.

Hos Rigspolitiet er man dog knap så positivt stemt overfor fartkontrollens resultater.

- Der er stadig for mange bilister, der kører for hurtigt og dermed udsætter sig selv og andre for fare. Fart dræber og er stadig et problem for trafiksikkerheden. Derfor kræver det også stadig politiets opmærksomhed. Når hastigheden sættes i vejret øges både den strækning, som bilen kører inden føreren reagerer, og bilens bremselængde. Der er således en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne, siger Christian Berthelsen som er politiassistent ved Nationalt Færdselscenter.

Særligt målrettede kontroller

Han understreger dog, at det går den rigtige vej.

- Det er med stor glæde, at vi kan se, at politiets hastighedskontroller virker. Det er i 2017 lykkedes at nedbringe hastigheden på udvalgte landevejsstrækninger, hvor politiet har foretaget særligt målrettede kontroller. Og vi kan se, at hastigheden er faldet betydeligt mere her end på resten af vejnettet, og samtidig kan vi ane et optimistisk fald i antallet af dræbte og tilskadekomne på landsplan, siger han.

Fartkontrollen var en del af Sikker Trafiks kampagne "Sænk farten - en lille smule betyder en hel del". Men selvom ugen er slut, bliver der stadig holdt øje med bilisterne.

- Fotovognene er derude hver uge, så indsatsen fortsætter. Det kan man roligt regne med, lyder det fra Preben Ingemansen.

I op mod halvdelen af alle dødsulykker eller ulykker med alvorligt tilskadekomne med personbil i 2015 kørte føreren over hastighedsgrænsen.

Kampagner virker: 1603 bilister taget i fartkontrol på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce