Kampagner mod mobning slår fejl


Kampagner mod mobning slår fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af massiv indsats mod mobning er antallet af mobbede børn ikke faldet. Det er for dårligt, mener leder af Børns Vilkår, Bente Boserup.

Børns Vilkår har netop opgjort antallet af henvendelser fra 2009. Opgørelsen viser en dyster tendens: Andelen af børn og unge, der ringer ind om mobning, er det samme som 2008.

Det får lederen af Børnetelefonen og Børns Vilkår, Bente Boserup, op af stolen.

- Det er rigtig trist, at så mange børn stadig føler sig udstødt af fællesskabet. Antimobningkampagnerne er ikke gode nok, vi må og skal kunne gøre det bedre, siger Bente Boserup.

Hun peger på, at antimobbekampagnerne bør rette sig mod hver eneste dag, så den ikke kun fylder den obligatoriske uge, som er tilfældet i mange skoler i dag.

Hos Danmarks Lærerforening deler man imidlertid ikke Bente Boserups bekymring.

- Antimobningskampagnerne skal have tid til at fungere, og vi skal blive bedre til at bruge dem. Tallene kan jo også vise, at der er flere, der har opdaget, at Børnetelefonen findes, siger formand for Skole og Uddannesespolitiskudvalg i Danmarks Lærerforening, Dorte Lange.

I samarbejde med skolelederne, Skole og Samfund og skoleeleverne vil Danmarks Lærerforening komme med et udspil til skolerne om, hvordan de skal gebærde sig, hvis parterne i fællesskab skal skabe god trivsel i skolen.

Men ifølge Bente Boserup skal der andre boller på suppen for at modarbejde mobning.

- Der skal langt mere fokus på dette emne på lærerseminarierne. De kommende lærere skal undervises i, hvordan mobning bliver forebygget, så de professionelt kan tage sig af det, siger Bente Boserup.

Hos Børns Vilkår kan børnene henvende sig til Børnetelefonen, Børnechatten og Børnebrevkassen.

Sidste år kontaktede knap 1200 børn Børns Vilkår på den ene eller anden måde, fordi de blev mobbet. I 2008 var tallet knap 1000 børn.

Kampagner mod mobning slår fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce