Kampagne for at skaffe valgtilforordnede


Kampagne for at skaffe valgtilforordnede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Århus sætter nu fart i en hvervekampagne for at skaffe frivillige til at hjælpe med at afvikle europarlamentsvalget i juni. Andre kommuner har samme problem.

Mangel på tro partisoldater, der kan hjælpe til ved europaparlamentsvalget den 7. juni, får nu Århus Kommune til at efterlyse andre frivillige.

Kommunen mangler omkring 300 frivillige for at kunne gennemføre valget og folkeafstemningen om tronfølgeloven den 7. juni. Derfor starter den nu en hvervekampagne.

Det kræver cirka 2000 frivillige mennesker at gennemføre europaparlamentsvalget og folkeafstemningen 7. juni alene i Århus. Langt de fleste af disse tilforordnede, som de kaldes, stiller partierne i Århus Kommune med.

- Men de resterende skal findes blandt byens borgere, som på denne måde får mulighed for at tage aktivt del i demokratiet ud over deres egen stemme, siger rådmandem for Kultur og Borgerservice, Jacob Bundsgaard Johansen (S).

De frivillige bliver fordelt på kommunens 45 valgsteder. De skal møde op på valgstedet kl. 08.00 og være der, indtil det lukker, og stemmerne er talt op omkring kl. 23. For det vigtige arbejde med at sikre, at demokratiet kan fungere, belønnes de med en diæt på 750 kroner plus mad og drikke.

Interesserede borgere kan melde sig til frem til den 15. maj via Århus Kommunes hjemmeside.

Problemet med at skaffe frivillige partimedlemmer til valgstederne kendes også mange andre steder i landet. Hvervekampagnen i Århus har derfor vakt opmærksomhed i Kommunernes Landsforening, der har nedsat en arbejdsgruppe for at undersøge idéen.

Kampagne for at skaffe valgtilforordnede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce