Odense Kommune tøver med at tage imod gratis bycykler fra et kinesisk firma via Jim Lyngvild. Der er nemlig andre tilbud i spil.

Det lød næsten for godt til at være sandt, da Jim Lyngvild for et par uger siden serverede et tilbud fra Kina til hele Fyn:  "Kære Fyn. Jeg vil gerne give jer en gave. 2000 spritnye cykler til frit brug og fordeling kommunerne i mellem", som det lød fra den fynske forretnings- og modemand.

Med den melding har embedsfolk rundt om i de fynske kommuner fået travlt med at finde ud af, om det generøse tilbud er fint nok i kanten, eller om der er skrevet noget ubehagelig med småt fra giveren, det kinesiske selskab Ofo.

Bycykler

Det tilbud om gratis bycykler til hele Fyn, som Jim Lyngvild har bragt frem, er fra det kinesiske selskab Ofo's engelske datterselskab, og det indeholder både forsikring, vedligeholdelse og ansættelse af lokal arbejdskraft.De kinesiske cykler skal ikke parkeres i bestemte docking-stationer, men kan stilles rundt omkring i byen.

En app viser, hvor cyklerne er, og via appen kan man låse cyklen op og bruge den mod en mindre timebetaling.

 

Ikke mindst i hovedbyen Odense, for her er Jim Lyngvilds kinesiske forbindelser ikke er de eneste, der byder sig til med cykler, oplyser direktør for by- og kulturforvaltningen, Anne Velling:

-Vi har fået forskellige henvendelser, der skal granskes, siger hun.

Fælles Fyn

Udover de nye tilbud skal Anne Vellings folk også forholde sig til gamle hængepartier som, hvad der skal ske med Odenses nuværende udskældte bycykler. Og endelig skal Odense også forholde sig til hele den fynske regions ambitioner om, at der skal være sammenhæng i tingene, så Fyn fremstår som én cykelø for turisterne.

Overvejelserne skal ud af embedsværkets værksted og fremlægges som anbefalinger, når By- og Kulturudvalget træder sammen den 26. september, oplyser Anne Velling.

Endelig er der lagt op til, at samtlige borgmestre skal snakke cykler, når de mødes næste gang mødes i Borgmesterfourum på Langeland den 3. oktober. Det lægger Assens' borgmester Søren Steen Andersen (V) op til.

-Det er vigtigt, at ti kommuner ikke hver især sidder og opfinder den dybe tallerken, siger han.

 

Lyngvilds advarsel

Jim Lyngvild, der formidlede det oprindelige tilbud fra kinesiske Ofo, er lidt bange for, at det kinesiske firma mister interessen for Fyn, hvis det trækker for længe ud.

-Jeg kan da godt frygte, at det hele falder på gulvet, hvis kineserne ikke føler, at interessen er der. Det, jeg har lært om kinsere, er, at de handler hurtigt. Men hvis det trækker for længe ud med at komme i gang, så er de hurtigt videre, siger han.

Jim Lyngvild er selv meget aktiv på det kinesiske marked med både øl, mode og kosmetik, og det var derfor, han blev kontaktet af Ofo, der er ved at brede sit bycykel-koncept ud på det globale marked.

- Kineserne er vilde med HC Andersen, og jeg tænkte straks på, at Fyn skulle have tilbuddet. Men der er ikke en krone i det for mig, så i princippet er jeg ligeglad, om de fynske kommuner tager imod eller ej, siger han.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
3
Rystet Lyngvild: 2.000 fynske bycykler er parkeret

Rystet Lyngvild: 2.000 fynske bycykler er parkeret

9
Lyngvild aflyser kinesisk cykel-eventyr: - Der gik Odense i den

Lyngvild aflyser kinesisk cykel-eventyr: - Der gik Odense i den

4
Cykelhandlere advarer: Pas på gratis cykler fra Kina

Cykelhandlere advarer: Pas på gratis cykler fra Kina