Kaldte anklager "politiluder": 41-årig fynbo risikerer forvaring

Retten i Odense. Her skal det i den kommende tid afgøres, om en 41-årig mand skal idømmes forvaring, som anklagemyndigheden mener bør være straffen. Foto: Michael Bager

Kaldte anklager "politiluder": 41-årig fynbo risikerer forvaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklageskrift med 29 punkter for grov kriminalitet kan sende en 41-årig mand fra Sydøstfyn i forvaring, som er fængsel på ubestemt tid.

Rækken af anklagepunkter mod en 41-årig mand fra Sydøstfyn er særdeles lang, når han onsdag morgen tager plads i Retten i Odense.

Den 41-årige mand er tiltalt for hele 28 forhold. Heriblandt tyveri, trusler mod et vidne, hæleri, vold, vold mod politimand, besiddelse af knive, afpresning, ulovlige dopingmidler, trusler mod sin udlejer og 10 tilfælde af trusler mod fængselbetjente i Nyborg Fængsel, hvor han har siddet varetægtsfængslet efter anholdelsen.

Står det til anklagemyndigheden bliver straffen også særdeles hård. Anklager Stephanie Ullum Reby går efter forvaring, en af lovens strengeste straffe, som i praksis betyder fængsel på ubestemt tid.

Trusler og skældsord i breve fra fængslet

Under sagen skal retten også tage stilling til, om den 41-årige er skyldig i at have truet en leder i fængslet og svinet anklageren til.

Ifølge anklageskriftet har manden under et grundlovsforhør i midten af november 2016 kaldt anklageren for "politiluder" og andre stærkt nedsættende ord, som han skal have gentaget i et brev stilet til anklageren hos Fyns Politi i juni året efter. "I kommer ikke til at dømme undertegnede for at besidde doping. Mærk dig mine ord", skrev han angiveligt i brevet som han afsluttede med "indigneret hilsen" efterfulgt af sine initialer.

Manden er også tiltalt for at have sendt et brev til en chef i Nyborg Fængsel, som han blandt andet skal have truet med ordene "undertegnede er ikke kun så flink som LTF, undertegnede er meget mere flink og opfordrer ikke til vold, men hylder LTF og deres gerninger", ligesom han skrev "vi ses i det fri på hjemadressen" og "det optrin i obs-cellen bliver ikke glemt. LTF er vand ved siden af. Dejligt med et projekt efter endt afsoning."

Nævnte skuddræbt betjent

Den 41-årige mand er anklaget for ikke mindre end 10 tilfælde af trusler mod fængselsbetjentene i Nyborg. Blandt andet skal han have sagt til en fængselsbetjent, at han håbede, at denne blev skudt i hovedet ligesom Jesper Jul (betjenten, der i december 2016 blev skudt og dræbt uden for politigården i Albertslund, red.). "Jeg vil sidde og klappe i mine hænder, når det sker" skal han også have sagt.

Af anklageskriftet fremgår det desuden, at han i tiden op til nytåret flere gange har truet med at "smadre" fængselsbetjente, ligesom han skal have sagt til en fængselsbetjent, at hun skulle have hældt kogende vand i hovedet.

Den tiltalte skal i forbindelse med flere af de forhold, han er anklaget for, have nævnt, at han er medlem af rockergrupperingen No Surrender.

Fordi der er en straf på mindst fire års fængsel i spil, hvis den 41-årige findes skyldig, foregår sagen som nævningesag. Medmindre den tiltalte selv ønsker, at det i stedet skal være domsmænd, der tager stilling til, om han er skyldig eller ej.

Sagen er for retten onsdag, torsdag og fredag og igen onsdag den 22. november.

Kaldte anklager "politiluder": 41-årig fynbo risikerer forvaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce