Kald prinsen "Palle"


Kald prinsen "Palle"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lidt fransk, lidt fra far og lidt fra farfar. Den nye prins får formentlig fire navne, men hvad skal det være? Navneforsker giver sine bud.

Kært barn har mange navne, og det samme har danske prinser. Faktisk som regel fire. Derfor er der mange bud på, hvad prins Joachim og prinsesse Maries nye søn, der kom til verden tidligt mandag morgen, kommer til at hedde.

Spørger man pensioneret navneforsker dr. phil fra Københavns Universitet Eva Meldgaard, kommer den formentligt firlængede navnekombination højst sandsynligt til at indeholde et fransk navn fra prinsessens franske familie. Men Eva Meldgaard udelukker heller ikke, at farfar Henriks navn kan komme på tale.

- Derimod er både Christian og Frederik brugt som sidste fornavn til Joachims andre sønner, Felix og Nikolai. Så muligvis kunne den nye prins i stedet blive opkaldt efter sin egen far, så Joachim dukker op et sted i kombinationen. Men som første fornavn kunne jeg forestille mig Holger eller Waldemar, som også begge indgår i Joachims egen navnekombination. Navnet Waldemar er utrolig populært i den danske kongefamilie, så jeg kunne sagtens forestille mig, at vi skal sige goddag til en lille ny prins Waldemar, siger hun til Ritzau.

Den nybagte far, der ud over Joachim også hedder Holger Waldemar Christian, var her til morgen mere gådefuld. Han nøjedes med at konstatere, at det kan blive alt mellem "Ib og Nebukaneser".

Men også på netaviserne debatteres det, hvad den nye prins skal hedde. På berlingske.dk delte vandene sig tidligt i morges. Ifølge én debattør må det "oprigtigt talt være en opgave for forældrene", mens en anden benytter lejligheden til at foreslå kongehuset nedlagt. Blandt de konkrete bud er "Palle" og "Napoleon", men det bedste bud kommer måske fra vedkommende, der gætter på, at de nybagte forældre alligevel ikke får tjekket berlingske.dk i dag og derfor mener, at det er "lige meget hvad vi tosser bag skærmen hjemme i stuen mener om det".

Kald prinsen "Palle"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce