Kæmperos til dansk energipolitik


Kæmperos til dansk energipolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En række artikler i New York Times kan være med til at påvirke opinionen i USA inden det store topmøde i København, vurderer klimaminister Connie Hedegaard.

Dansk energipolitik får søndag ubetalelig omtale i et af verdens førende dagblade, The New York Times. Her gennemgår den indflydelsesrige kommentator og klummeskribent Thomas L. Friedman udviklingen i Danmark og USA siden oliekrisen i 1973, og sammenligningen får ham til at stemple USA's energipolitik som "ynkelig".

- Gid vi var lige så energismarte som Danmark, sukker Friedman, hvis klummer bringes i over 700 aviser verden over.

Han beskriver i sin artikel, hvordan danskerne har lagt masser af skatter og afgifter på benzin og CO2-udledning, uden at det har skadet økonomi eller beskæftigelse - tværtimod har det styrket innovation og eksport - og hvordan udbygning af vindkraften og den kombinerede kraft/varmeproduktion på kraftværkerne har medvirket til at gøre Danmark til nettoeksportør af energi.

Klimaminister Connie Hedegaard (K) glæder sig over Friedmans positive omtale. Selv om det ikke er Friedman, der lægger amerikansk politik, betragter hun hans artikler som en hjælp i forhold til at få USA med i en global klimaaftale på topmødet i København i december 2009.

- Han er af de mest indflydelsesrige kommentatorer og en af dem, der bliver lyttet til i USA. Han er en af dem, der kan være med til at ændre opinionen, siger Connie Hedegaard.

Kæmperos til dansk energipolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce