Kæmpe sagsindsigt koster regionen dyrt

Fem regionsrådspolitikeres ønske om at få udgifterne til alle politikere frem har vist sig langt mere omfangsrigt end først antaget. Først engang i det nye år har regionen et svar klar. Sagen ender med at tage mange hundrede timer at behandle. Arkivfoto: Mette Mørk

Kæmpe sagsindsigt koster regionen dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvaltningen i regionen er langt fra færdig med en sagsindsigt fra en flok politikere. Sagen skulle være behandlet på et par måneder, men har nu taget det dobbelte. Det koster masser af ressourcer for forvaltningen, som langt fra er færdig med arbejdet.

Politik: De ville undersøge, hvor meget regionsrådspolitikerne koster skatteborgerne. Nu ender fem centrale regionsrådsmedlemmers interesse i regionens udgifter til politikerne i sig selv med at koste rigtig mange ressourcer.

I sommer bad fem regionsrådsmedlemmer om såkaldt sagsindsigt i udgifterne til nuværende og forhenværende medlemmer af regionsrådet. Da anmodningen krævede en gennemgang af 88 politikeres rejser, vederlag, kørsel, avisforbrug med mere i mere end ti år, var forventningen fra regionen i august, at det ville tage omkring 500 arbejdstimer at behandle anmodningen. Et svar kunne derfor først forventes engang i oktober.

Det viser sig nu, at arbejdet med manuelt at gennemgå de mange bilag kræver langt flere timer end først antaget. Dermed bliver det samlede timeforbrug formentlig også betragteligt over de 500 arbejdstimer.

Flemming Pedersen, afdelingschef i regionens råds- og direktionssekretariat, forklarer, at opgaven har vist sig langt større end forventet, da man i sommer vurderede arbejdsbyrden.

- 500 timer var på det tidspunkt vores bedste skøn. Der er folk, der arbejder med sagen dagligt, så den er ikke blevet lagt hen i et hjørne på noget tidspunkt, forklarer Flemming Pedersen.

Han tilføjer, at udfordringen er, at det har været nødvendigt at finde alle underliggende bilag til alle udgifter.

Ifølge Flemming Pedersen opgør sekretariatet ikke, hvor mange timer de ansatte bruger på sagen.

Han har slet ikke noget bud på, hvornår regionen har en afgørelse klar.

- Det tør jeg slet ikke sige. Vi har én gang været for optimistiske.

Forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch, der har mange års erfaring som kommunalforsker, kalder sagen fra Region Syddanmark for ganske opsigtsvækkende.

- Jeg kan ikke mindes tidligere sager med så store krav om sagsindsigt, der skaber så stort et arbejde for forvaltningen, siger Roger Buch.

Han tilføjer et andet aspekt, der gør sagen speciel.

- Selvfølgelig er det relevant at diskutere politikernes forbrug, men det kan ikke hævdes, at det er central for regionens arbejde. Derfor er det også relevant at se på ressourceforbruget i sagen, mener Roger Buch.

Sagen kort
Thies Mathiasen (DF), Poul-Erik Svendsen (S), Karsten Uno Petersen (S), Lasse Krull (K) og Ida Damborg (SF) søgte i juli aktindsigt i alle de 88 nuværende og tidligere regionsrådsmedlemmers forbrug af eksempelvis aviser, kørsel og rejser.Det skete, efter at Radio 24syv forinden havde søgt aktindsigt i netop de fem politikeres forbrug. De har været blandt de største kritikere af tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) og ønskede ikke, at aktindsigten i deres forbrug stod alene. Derfor ville de have alle nuværende og tidligere politikeres forbrug frem.

Fremover offentliggør regionen alle politikernes udgifter.

Kæmpe sagsindsigt koster regionen dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce