K vil integrere indvandrere hurtigere


K vil integrere indvandrere hurtigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Konservative vil sætte turbo på integrationsprocessen og skære det treårige integrationsprogram ned til et år. Dansk Folkeparti er skeptisk.

Det skal gå hurtigere med at sluse flygtninge og indvandrere fra skolebænken og ud i samfundet. Derfor skal det introduktionsprogram, der i dag tager op til tre år, skæres ned til ét, foreslår De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, i forbindelse med VKO's serviceeftersyn af udlændingeloven.

- Når folk kommer hertil, så er der virkelig stor motivation og iværksætterlyst. Man er nærmest utålmodig. Men som tolk har jeg oplevet, at folks motivation blev stækket. Så lad os tage fat i dem, mens de er motiverede, siger han.

Dansk Folkeparti er skeptisk over for idéen. Næstformand Peter Skaarup tvivler på, at nydanskerne vil kunne nå at lære det, det kræver at kunne begå sig i Danmark.

- Det har jeg svært ved at se, at man kan nå. Sproget er vigtigt, for at kunne klare sig i Danmark. Det er kort tid til at udstyre sig med de færdigheder, det kræver, at kunne klare sig i det danske samfund, siger han.

Ud over sprog indeholder kurset også undervisning i samfundsforhold. Det tilrettelægges individuelt fra person til person og kan også indeholde jobtræning og virksomhedspraktik.

Alligevel er Naser Khader ikke bekymret for, om et år er for kort tid.

- Det gør man i mange andre lande, hvorfor skulle vi ikke gøre det? Man lærer ikke et sprog perfekt på tre år, det lærer man uden for skolen blandt andre, siger han.

Oppositionen har endnu ikke taget stilling til forslaget. Men SF's integrationsordfører, Astrid Krag, understreger, at fleksibilitet er et nøgleord, når det gælder introduktionsprogrammet.

- Det er tit de indvandrere, der allerede har en fod indenfor på arbejdsmarkedet, der har svært ved at nå det på tre år. Så de har brug for ekstra tid, siger hun.

Ifølge Naser Khader bakker regeringspartneren Venstre op om forslaget, men Venstres integrationsordfører, Karsten Lauritzen, ønsker ikke at kommentere det.

K vil integrere indvandrere hurtigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce