K vil ændre tvungen efterløn


K vil ændre tvungen efterløn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅB: Udsigt til at folk som Anne Hansen fremover ikke skal tvinges ud af jobmarkedet
For Anne Hansen fra Nyborg er det for sent. For tre uger siden fyldte hun 60 år, og med fødselsdagen fulgte en ufrivillig titel efterlønner.

De Konservative vil nu ændre reglerne, så arbejdsvillige seniorer ikke tvinges ud af arbejdsmarkedet, og forslaget vækker interesse hos flere andre partier.

Det glæder den 60-årige nyborgenser:

- Det hjælper jo ikke mig, men jeg synes, det ville være dejligt for alle dem, der ellers havner i min situation, siger hun.

- Jeg ville meget gerne være blevet på dagpenge. Måske havde der været en chance for, at jeg kunne finde et arbejde. Nu sidder jeg i stedet og tænker på, hvordan jeg får noget mere frivilligt arbejde, siger Anne Hansen.

De Konservative vil ændre reglerne om, at danskere over 60 år tvinges på efterløn efter bare to et halvt år på dagpenge.

- Der er dels hensynet til de ledige seniorer, som gerne vil blive på arbejdsmarkedet. Og godt nok er det i dag svært for mange seniorer at finde arbejde, når de først bliver fyret, men alt peger på, at vi på længere sigt kommer til at mangle arbejdskraft, siger den konservative arbejdsmarkedsordfører, Lars Barfoed.

- Det er en af de største samfundsmæssige udfordringer at få udbygget arbejdsstyrken. Derfor er det også helt forkert at sende et signal til seniorerne om, at vi ikke længere tror på dem på arbejdsmarkedet, siger han.

Alle andre ledige har fire år på dagpenge til at finde et nyt job. Det mener Lars Barfoed også, at man skal have, selv om man runder 60 år.

Det vil på kort sigt koste staten omkring 150 millioner kroner, fordi dagpengesatsen er højere end den tvungne efterløn, som kun er på 91 procent af den normale efterlønssats.

Men Lars Barfoed mener, at det vil tjene sig ind ved at flere kommer tilbage i arbejde.

De Konservative får opbakning fra Dansk Folkeparti, mens Socialdemokraterne og De Radikale viser interesse for forslaget.

Derimod er Venstres Jens Vibjerg, der er formand for Folketingets Arbejdsmarkedsråd, imod.

Som han tidligere har udtalt i Fyens Stiftstidende, mener han ikke, at man skal ændre på efterlønsaftalen på denne side af Strukturreformen 1. januar 2006.

Til gengæld vil forslaget vække begejstring hos landets a-kasser.

A-kassernes samvirke har længe kritiseret, at det er de bedst uddannede med den korteste erhvervskarriere bag sig, som bliver tvunget ud af arbejdsmarkedet.

Tre ud af fire akademikere, der går på efterløn som 60 årige kommer fra ledighed eller anden offentlig forsørgelse. Blandt lærere, sygeplejersker og andre under FTF kommer halvdelen af alle, der vælger efterløn som 60-årige, fra offentlig forsørgelse.

K vil ændre tvungen efterløn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce