K opfordrer Bødskov til at genåbne politiforliget


K opfordrer Bødskov til at genåbne politiforliget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal flere penge til, hvis politiet både skal hjælpe borgere og løse bandekonflikten, mener Konservative.

Den eskalerende bandekonflikt i København og omegn dræner politiet for kræfter i sådan en grad, at flere af ordensmagtens daglige opgaver bliver nedprioriteret.

Nu kræver De Konservative, at justitsminister Morten Bødskov (S) afsætter flere ressourcer til det trængte politi.

- Vi er meget bekymrede for situationen i politiet. Vi kan konstatere, at politiet prioriterer bandekonflikten benhårdt. Og det er godt. Men der prioriteres så hårdt, at der er en række opgaver, der ikke bliver løst, siger den konservative retsordfører, Tom Behnke.

Han lægger i den forbindelse op til, at politiforliget genåbnes.

- Konservative mener, at man simpelthen bliver nødt at finde de penge, der skal til for en generel styrkelse af politiet, så man både kan løse bandekonflikten samt en masse andre opgaver, der for en stor dels vedkommende får lov at ligge alt for længe.

- Vi skal kort sagt have kigget på, hvad der skal til for, at politiet kommer, når almindelige borgere ringer, og ikke kun har kræfter til at komme, når bandekonflikten kalder.

Helt konkret opfordrer De Konservative justitsministeren til snarest muligt at indkalde partierne bag politiforliget og få et ærligt billede af situationen i politiet.

- Og det opfordrer vi ham til at gøre hurtigst muligt. Så snart det kan lade sig gøre i næste uge, skal vi træde sammen, siger Tom Behnke.

Retsordføreren har ikke noget bud på, hvor mange ekstra hænder politiet i København har brug for.

- Men det, der i hvert fald ville være hensigtsmæssigt, var, at man lod være med at skære 200 betjente væk fra København og omegn, slår Tom Behnke fast.

Han hentyder i den forbindelse til Rigspolitiets fordeling af betjente, der indebærer, at der skal flyttes 200 politifolk fra København til resten af landet.

Politiforliget blev vedtaget af regeringspartierne sammen med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti i 2011. Aftalen løber fra 2012 frem til slutningen af 2015.

K opfordrer Bødskov til at genåbne politiforliget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce