K og SF: Fortsætter bandekonflikten må politiet styrkes


K og SF: Fortsætter bandekonflikten må politiet styrkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet flytter rundt på et ressourceunderskud, og det duer ikke på længere sigt, mener De Konservative.

Selv om Københavns Politi og Vestegnens politi får hjælp fra andre politikredse til at efterforske og bekæmpe bandekriminalitet, er det på længere sigt ikke nok at omfordele ressourcerne.

Det siger retsordfører Karina Lorentzen (SF).

- Det er klogt af politiet at flytte og omprioritere ressourcerne. Bandemedlemmer skal stresses og straffes. Men det er klart, at hvis bandekonflikten står på i et meget langt tidsrum, må vi overveje, om der skal andet og mere til, siger hun.

I årets første måneder har der været et stort antal skyderier og andre voldshandlinger i bandemiljøerne. De ekstra betjente er en ekstra foranstaltning.

Retsordfører Tom Behnke (K) er enig i, at Københavns Politi har behov for at blive styrket her og nu, men han mener, at man flytter rundt med et underskud.

- Jeg kan ikke se, at bandekonflikten holder op hverken i dag eller i morgen. Imens vokser sagsbunkerne i de andre afdelinger, og der er ikke udsigt til, at de bliver mindre. Derfor må vi se på at styrke politiet generelt, siger han.

Udviklingen hos domstolene skal der også holdes øje med, så sagsbunkerne ikke vokser som følge af de mange anholdelser, mener de to politikere.

Formanden for Dommerforeningen, Mikael Sjöberg, har opfordret politikerne til at styrke domstolene, når politikerne styrker kampen mod banderne.

Ifølge Mikael Sjöberg har domstolene netop fået styr på de lange sagsbehandlingstider i straffesagerne, men et lille retssystem som det danske er skrøbeligt, og der skal ikke meget til, før balancen tipper igen.

- Men forudsætningen for flere penge til domstolene skal være, at de er parate til at lave straksdomstole til personer, der laver bandekriminalitet. Derfor må domstolene fortælle os, hvad det kræver, siger Tom Behnke.

K og SF: Fortsætter bandekonflikten må politiet styrkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce