109 lande er blevet enige om forbud mod klyngevåben, Storbritannien er klar til at skrotte alle sine klyngebomber. Alligevel er K og DF tilbageholdende.
Danmarks nære allierede i Afghanistan er gået i front og vil afskaffe alle sine klyngevåben, og 109 lande blev onsdag enige om udkastet til et internationalt totalforbud, men De Konservative og Dansk Folkeparti tøver.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at vi i første omgang ser, hvad man helt præcist er nået frem til, og så ser vi, om vi skal gå med til det. Men det lyder meget interessant, siger forsvarsordfører Tom Behnke (K).

Et af de danske argumenter for at gå imod et totalforbud er, at britiske eller amerikanske jagerfly ville kunne komme til at redde danske soldater med klyngebomber. Det argument er blevet svagere, erkender K.

Det gør DF også, men også her er man skeptiske.

Danmark i dag to typer klyngevåben. Politikerne har valgt at skrotte den ene type. Forsvaret beholder den anden, fordi de ifølge forsvaret er pålidelige og mindre farlige for civilbefolkningen. Eksperter siger, at begge typer klyngebomber er lige farlige.