K-ledelse afviser kritik fra baglandet


K-ledelse afviser kritik fra baglandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen er der opstået internt kritik af integrationspolitikken i Det Konservative Folkeparti. Oprøret preller dog af på ledelsen.

Syv fremtrædende medlemmer af det konservative bagland langer nu ud efter partiets integrationspolitik. De kræver, at partiet får skabt en ny debat om emnet.

- Vi er et uformelt netværk af folk, som synes, at vi ikke længere skal konkurrere med Dansk Folkeparti om at rakke ned på muslimer, siger Peter Norsk, der er medlem af den konservative hovedbestyrelse til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kritikken preller dog imidlertid af på partiets politiske ordfører, Henriette Kjær.

- Jeg tager kritikken meget roligt. Det er jo ikke sådan, at syv medlemmer skal bestemme partiets politik, bare fordi de fremfører deres synspunkter, siger Henriette Kjær til Ritzau.

Netværket kæmper blandt andet mod partiets forslag om et forbud mod bederum på skoler, og at socialt bedrageri skal kunne koste statsborgerskabet.

Men ifølge Henriette Kjær vil de syv medlemmer ikke få medvind i deres kritik, da forslagene allerede er blevet vedtaget i et integrationsoplæg af partiets folketingsgruppe.

Netværket af de syv fremtrædende medlemmer opfordrer i Morgenavisen Jyllands-Posten partiet til at lægge afstand til Dansk Folkepartis integrationspolitik.

- Ledelsen har set igennem fingre med Dansk Folkepartis menneskesyn alt for længe. Vi betaler alt for høj en pris for, at de lægger stemmer til regeringen, siger det tidligere folketingsmedlem og politisk ordfører, Viggo Fischer.

Henriette Kjær ser dog ikke opfordringen som en dagsorden folketingsgruppen skal tage sig af.

- Det er et parti, vi samarbejder med. Det er bestemt ikke vores opgave at lægge afstand til Dansk Folkeparti, siger Henriette Kjær.

Efter den ophedede burkadebat hos de konservative i sensommeren sparede Peter Norsk i sidste øjeblik Lene Espersen for et ydmygende kampvalg på partiets landsråd, fordi ledelsen lovede kritikerne en integrationskonference.

Denne konference har dog endnu ikke fundet sted. Henriette Kjær forsikrer imidlertid om, at det snart vil ske.

- Konferencen er ikke blevet afholdt, fordi der har været nogle praktiske problemer med at finde en dag, hvor alle kan. I løbet af foråret vil vi afholde den, siger Henriette Kjær.

K-ledelse afviser kritik fra baglandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce