K hørte ingen advarsler fra økonomer


K hørte ingen advarsler fra økonomer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den konservative finansordfører, Mike Legarth, afviser, at regeringen i årevis ignorerede økonomernes advarsel mod at overophede økonomien.

De Konservative går op imod den økonomiske overvismand, Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, der giver regeringen et medansvar for den økonomiske krise.

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen mener ligesom en lang række af sine kolleger, at regeringen satte for meget blus under økonomien under den økonomiske optur fra 2005-2007, men De Konservatives finansordfører, Mike Legarth, bemærkede ikke, at økonomerne advarede regeringen.

- Den form for bakspejlsfilosofi giver jeg ikke meget for. På det tidspunkt mente vi, at det var det rigtige, og jeg genkender ikke det, de her kloge mennesker nu siger om, at der var en masse advarsler. Der var ikke den store uenighed om den politik vi førte dengang. Det mener jeg godt, man kan sige helt bombastisk. Det har jeg i hvert fald ikke bemærket, siger Mike Legarth.

Nationalbanken var blandt dem, der flere gange advarede regeringen.

- Risikoen for en skadelig overophedning er voksende. Det er baggrunden for, at Nationalbanken har anbefalet og fortsat anbefaler, at der sker en begrænsning af den samlede stigning i efterspørgslen, sagde Niels Bernstein for eksempel i juni 2006.

Et flertal af landets førende økonomer i Ritzau og RB-Børsens økonomiske panel vurderer, at regeringens økonomiske politik har været med til at gøre krisen dybere.

K hørte ingen advarsler fra økonomer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce