Det var den rigtige beslutning Eva Kjer Hansen (V) traf, da hun lørdag formiddag trak sig som miljø- og fødevareminister. Det mener Lars Bendix, der er formand for Konservative i Odense.

- Det var den helt rigtige beslutning, og det, der skulle til, for at regeringen kan komme videre og knuden blive løst, mener Lars Bendix, der er formand for Konservative i Odense, om Eva Kjer Hansens (V) ministerafgang.

Med knude hentyder han til den gordiske knude, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kaldte den hårdknude, situationen i blå blok havde udviklet sig til, efter at Konservative meddelte, at de havde mistillid til den nu forhenværende miljø- og fødevareminister.

Alternativerne til Eva Kjer Hansens (V) ministerafgang er Lars Bendix glad for ikke blev til virkelighed.

- Hvis ikke ministeren var gået af, skulle vi have bøjet os, eller der skulle udskrives valg. Begge de løsninger ville være helt tåbelige. Jeg er fuldstændig enig i, at Konservative satte hælene i, for det handler om grundlæggende politik og ordentlighed, mener han.

Videre i politik

Konservative var trods deres kritik med til at vedtage landbrugspakken for et par dage siden. Nu skal de snart være med til at forhandle en miljøpakke som tillæg til landbrugspakken.

- Nu skal vi have et fornuftigt samarbejde op at køre. Vi ønsker at drive en god borgerligt politik, og så må vi lægge al den personfnidder bag os, håber Lars Bendix.

Efter weekenden vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) finde en ny miljø- og fødevareminister.

- Vi håber på, at det bliver en kompetent person, men det må vi se på, når den person kommer på banen, mener Lars Bendix.

  • Af:

    Jeg er jourhavende på fyens.dk. Derudover skriver jeg også artikler til temaaviser og tillæg, der bliver udgivet på Fyn og sommetider i hele landet. Jeg har læst journalistik på Syddansk Universitet, hvor jeg i forbindelse med uddannelsen var i praktik på Fyns Amts Avis på redaktionerne i Svendborg og på Langeland.

Mere om emnet

Se alle
29
Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

5
Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

17
Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister